sâmbătă, iunie 15, 2024

Soldații ruși și blindate stăteau la iarbă verde când au fost loviți de un HIMARS al SUA

ExterneSoldații ruși și blindate stăteau la iarbă verde când au fost loviți de un HIMARS al SUA

Soldații ruși și blindate stăteau la iarbă verde când au fost loviți de un HIMARS al SUA. Imaginile au fost postate de către armata Ucrainei.

Echipajul militar al Centrului 73 de Operațiuni Speciale Maritime a descoperit o concentrare de trupe rusești în timpul recunoașterii și a coordonat un atac de artilerie cu un HIMARS produs în SUA.

Soldații ruși și blindate stăteau la iarbă verde când au fost loviți de un HIMARS al SUA 

Trupele ucrainene, folosind drone ucrainene și HIMARS americane, au găsit și au lovit concentrația de trupe rusești în sectorul de sud al țării ocupat, au anunțat Forțele pentru Operațiuni Speciale (SSO) prin intermediul Telegram însoțită de înregistrări video.

„Informaticienii a ajustat focul HIMARS asupra locației rușilor din sectorul sudic”, se arată în legenda videoclipului publicat.

Echipajul militar al Centrului 73 de Operațiuni Speciale Maritime a descoperit concentrația de trupe rusești, scanând adăposturi, adăposturi la sol și echipamente în timpul recunoașterii.

Operatorii au transmis coordonatele țintei inamice către unitatea de artilerie cu rachete a Forțelor de Apărare, care a lovit cu HIMARS.

„Ca urmare a atacului, armata rusă a suferit pierderi semnificative”, se arată în raport.

La începutul înregistrării video, o adunare de personal al forțelor rusești și vehiculele acestora puteau fi văzute într-o poiană din pădure. Imaginile au arătat apoi o explozie însoțită de un nor de fum gros. La scurt timp după aceea, a avut loc o altă explozie.

Deoarece este dificil de observat urmările exacte ale loviturilor de artilerie din înregistrarea video, Kyiv Post nu a putut verifica în mod independent data și locația filmării.

Armata a raportat periodic distrugerea cu succes a echipamentelor militare și a personalului rusesc cu ajutorul sistemelor HIMARS fabricate în SUA.

Într-o altă situație de pe câmpul de luptă, luptătorii Ucrainei au anunțat recent distrugerea unui tun rusesc autopropulsat Hyacinth-S de 152 mm (2S5) și a unui sistem de rachete Buk cu ajutorul sistemului HIMARS. În plus, armata a raportat distrugerea sistemului rusesc de război electronic Zhitelcu ajutorul HIMARS.

Forțele ucrainene au așteptat mai puțin de 24 de ore după ce au primit undă verde din partea Washingtonului, Londrei, Parisului și Berlinului pentru a lovi ținte din interiorul Rusiei cu muniții ghidate cu precizie, trase de artileria de înaltă tehnologie produsă în SUA. Potrivit rapoartelor, acestea au tras zeci de salve de rachete cu rază lungă de acțiune peste graniță.

Vezi si alte articole...