miercuri, iunie 19, 2024

Sorin Lavric, despre procesul lui Vlad Pascu: Justiția română trebuie să iasă de sub influența politică și să arate toleranță zero față de un criminal drogat, indiferent de banii și relațiile pe care le are acesta sau familia lui

MedicalSorin Lavric, despre procesul lui Vlad Pascu: Justiția română trebuie să iasă de sub influența politică și să arate toleranță zero față de un criminal drogat, indiferent de banii...

Senatorul Sorin Lavric acuză faptul că justiția a fost blocată de către președintele Klaus Iohannis, care prin „interpuși” a controlat instanțele.

Senatorul AUR aduce ca exemplu procesul accidentului din 2 mai, acolo unde judecătoarea Ancuța Popoviciu (foto) a ajuns să fie recuzată doar după presiunea publică, deși a făcut numeroase gafe.

„După ce a stupefiat o țară întreagă cu atitudinea sfidătoare, lipsa de empatie față de suferința familiilor victimelor din tragedia de la 2 Mai, incompetența crasă și, fără nicio exagerare, chiar o evidentă lipsă de discernământ, în sfârșit, deja ”celebra”, de acum, judecătoare Ancuța Popoviciu, care ar fi trebuit să apere legea și dreptatea, nu un criminal drogat, a fost recuzată, iar părinții lui Sebastian și ai Robertei pot spera, din nou, că ticălosul care le-a curmat viața copiilor lor va primi exact pedeapsa meritată.

Este regretabil, însă, că apelul pentru o justiție corectă a fost luat în seamă de către Consiliul Superior al Magistraturii doar în urma mediatizării acestui caz, precum și a imensei presiuni exercitată de către opinia publică în ultimele luni de zile, când a devenit evident pentru toată lumea că doamna judecător Popoviciu nu doar că nu are competențele necesare pentru a judeca un asemenea caz, dar nici nu are ce să caute în magistratură.

Din păcate, această nefericită tragedie a devoalat și adevărata față a justiției patronate de către Klaus Iohannis cel care, în cei zece ani de când este președintele României a avut grijă să butoneze justiția prin interpușii săi din fruntea parchetelor și a ministerului Justiție, să facă tot felul de jocuri politice sub amenințarea dosarelor și chiar să se folosească cu nerușinare de un referendum pentru justiție pe care, apoi, chiar guvernele lui personale l-au încălcat.

Justiția română trebuie să iasă de sub influența politică și să arate toleranță zero față de un criminal drogat, indiferent de banii și relațiile pe care le are acesta sau familia lui, iar Vlad Pascu merită să execute pedeapsa maximă pentru crima pe care a săvârșit-o. De asemenea, este necesară o reformă urgentă a justiției pentru ca „specimene” precum judecătoarea Popoviciu să nu mai aibă niciodată acces într-o sală de judecată, iar actul de justiție să fie înfăptuit de de magistrați serioși și competenți. În acest an, românii sunt singurii care pot decide ce fel de justiție vor să aibă de acum înainte. O justiție în slujba cetățenilor sau o justiție aservită intereselor politice?”, s-a întrebat Sorin Lavric.

Vezi si alte articole...