luni, iulie 15, 2024

Spătaru: Implementarea guvernanţei corporative la companiile din portofoliu este prioritară pentru Ministerul Economiei. În 2023 am alocat 62 de milioane de lei buget pentru administrarea eficientă a administraţiilor statului

EconomieSpătaru: Implementarea guvernanţei corporative la companiile din portofoliu este prioritară pentru Ministerul Economiei. În 2023 am alocat 62 de milioane de lei buget pentru administrarea eficientă a administraţiilor statului

„În 2023 am alocat un buget de aproximativ 62 milioane de lei – buget pentru administrarea în condiţii de eficienţă a participaţiilor statului român, pentru dezvoltarea sectoarelor strategice ale economiei naţionale.  Administrarea eficientă a participaţiilor statului creează premisele menţinerii locurilor de muncă în sectoarele economiei naţionale”, a precizat Florin Spătaru, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei.

Ministerul Economiei exercită în domeniile sale de activitate, atribuţii precum administrarea participaţiilor statului, privatizare şi postprivatizare. Actul normativ aprobat are ca scop asigurarea cadrului legislativ necesar finanţării activităţii de administrare, de pregătire şi derulare a privatizarii desfăşurată de Ministerului Economiei în anul 2023.

Conform sursei citate, bugetul stabilit este de 61.717 000 lei, din care 89 mii lei venituri din privatizare şi 61.628 000 lei alte venituri din proprietate.

Cele din urmă se referă la activităţi de administrare, guvernanţă corporativă şi insolvenţă/ lichidare stabilite prin aplicarea legislaţiei în vigoare privind modalităţile de desfăşurare a activităţii şi a destinaţiei fondurilor obţinute.

Vezi si alte articole...