joi, aprilie 25, 2024

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” va beneficia de un ambulatoriu clinic integrat

Din OrasSpitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” va beneficia de un ambulatoriu clinic integrat

Potrivit constructorului TCMB, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” din București va avea un ambulatoriu clinic integrat, iar lucrările sunt planificate să fie finalizate până la sfârșitul acestui an, în luna decembrie. Spitalul dispune în prezent de 490 de paturi destinate spitalizării continue, 20 de paturi pentru spitalizare de zi și 20 de paturi pentru însoțitori.

Conform declarațiilor viceprimarului general al Municipiului București, Horia Tomescu, pe pagina sa de Facebook, lucrările la noul ambulatoriu au fost oprite acum 4 ani, în 2019, din cauza unui management defectuos al fostei administrații. Totuși, el a menționat că în prezent există un buget echilibrat pentru finalizarea lucrărilor, iar autoritățile au reușit să restaureze credibilitatea financiară. Acest ambulatoriu va beneficia atât locuitorii din Sectorul 3, cât și cei din întreg Municipiul București.

Ambulatoriul clinic integrat va dispune de:

  • 15 paturi pentru spitalizare de zi destinate copiilor și adulților,
  • 15 cabinete medicale pentru consultații în regim ambulatoriu de specialitate.

Trustul de Clădiri Metropolitane București este constructorul acestei clădiri, iar termenul de finalizare a lucrărilor este stabilit pentru luna decembrie 2023.

Investiția din bugetul local pentru ambulatoriul clinic are o valoare totală de 14,5 milioane lei.

Ambulatoriul a obținut o finanțare de 3,5 milioane de lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru dotările necesare desfășurării activităților medicale. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că licitația pentru achiziționarea serviciilor de proiectare, asistență tehnică și lucrări de consolidare și renovare a unor clădiri aparținând Maternității Bucur a fost publicată în SEAP. Acesta a menționat pe pagina sa de Facebook că Maternitatea Bucur a fost construită în anul 1930.

Prin PNRR, clădirile A și B vor fi renovate, iar investiția va beneficia de o finanțare nerambursabilă în valoare de 35,3 milioane lei. Perioada de implementare este de 40 de luni, începând de la semnarea contractului de finanțare.

Printre lucrările de consolidare și renovare care vor fi realizate la clădiri se numără:

  • Asigurarea structurii de rezistență a clădirilor prin consolidarea fundațiilor, a subsolului tehnic și introducerea unor pereți structurali din beton armat etc.
  • Consolidarea seismică.
  • Reabilitarea termoenergetică.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 6 iunie 2023. Pentru mai multe detalii, puteți consulta informațiile disponibile AICI.

Vezi si alte articole...