luni, iulie 15, 2024

Stadionul din Zurich de la sediul FIFA va primi numele lui Pele. „Un exemplu care ar putea fi urmat în întreaga lume”

SportStadionul din Zurich de la sediul FIFA va primi numele lui Pele. „Un exemplu care ar putea fi urmat în întreaga lume”

Arena din Elveția va fi redenumită „Stadionul Pele-FIFA Zurich”, a anunțat, marți, Federaţia internaţională de fotbal, citată de EFE și Știrile TVR.

„Un exemplu care ar putea fi urmat în întreaga lume, ca un omagiu al comunităţii fotbalului adus legendei braziliene care a murit săptămâna trecută”, a transmis FIFA într-un comunicat.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a participat luni la funeraliile lui Pele, pe stadionul Vila Belmiro din Santos (Brazilia) şi a spus cu această ocazie că fiecare dintre cele 211 asociaţii membre ale FIFA ar trebui să atribuie numele legendarului fotbalist brazilian unui stadion sau unei incinte din ţara lor.

„Cel mai important lucru este să-i aducem un omagiu regelui Pele, deşi am sugerat cu umilinţă ca în toate cele 211 asociaţii membre ale noastre, cel puţin un stadion sau o incintă de fotbal să îi poarte numele. Vom da un exemplu numind terenul de la sediul nostru Stadionul Pele-FIFA Zurich”, a precizat Infantino într-un comunicat difuzat de FIFA.

Pelé a murit pe 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, după ce a fost internat la spitalul Albert Einstein, pentru o infecție respiratorie, în plin tratament împotriva cancerului.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele a fost depus luni la stadionul Vila Belmiro din Santos, unde Pele a jucat timp de 18 ani.

Marele fotbalist a fost condus pe ultimul drum de sute de mii de brazilieni, într-o procesiune care a durat patru ore.

FOTO: EPA

Vezi si alte articole...