joi, mai 30, 2024

Stadiul lucrărilor de la Complexul Veteranilor din Militari. Primăria Sectorului 6 promite că va fi gata în toamnă

Din OrasStadiul lucrărilor de la Complexul Veteranilor din Militari. Primăria Sectorului 6 promite că va fi gata în toamnă

Cu trei ani în urmă, piața a fost devastată de un incendiu care a afectat grav structura clădirii. Recent, Primăria Sectorului 6 a furnizat un update despre stadiul lucrărilor la Complexul Veteranilor din Militari, prin intermediul paginii lor de Facebook.

„Refacem toată clădirea arsă, a cărei structură de rezistență a fost afectată!”

Lucrările au început la data de 11 martie, iar Primăria Sectorului 6 asigură că acestea vor fi finalizate în cursul acestei toamne. Constructorul a efectuat următoarele operațiuni până în prezent: dezafectarea pereților de compartimentare; decopertarea plăcilor ceramice de pe pereți, pardoseală și soclu; desfacerea a 60% din învelișul acoperișului; demontarea instalațiilor sanitare și electrice; demolarea pereților până la structură; spargerea plăcii și săparea fundației la cei 16 stâlpi; consolidarea a zece stâlpi cu fibră de carbon; lucrări pentru instalarea unei noi rețele de canalizare.

Inițial, administrația publică a anunțat că lucrările vor dura 12 luni.

„Reabilităm complet partea care a luat foc, de la acoperiș, structură interioară, fațadă, până la modernizarea spațiilor comerciale. Peste maximum 12 luni, va fi o clădire modernă, aerisită și consolidată”.

În luna aprilie a anului 2021, un incendiu violent a izbucnit într-un magazin de haine situat în Piața Veteranilor din cartierul Militari. La acea vreme, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov a raportat că suprafața totală afectată a fost de 150 de metri pătrați, conform informațiilor furnizate de News.ro.

Cu noroc, toți cei aflați în complex au fost evacuați și nu s-a înregistrat niciun rănit. Cu toate acestea, incendiul a provocat daune considerabile, iar comercianții din zonă au avut de suferit din cauza acestui incident.

Vezi si alte articole...