marți, iunie 17, 2025

Stâlpișorii din stația STB Doamna Ghica au dispărut

Din OrasStâlpișorii din stația STB Doamna Ghica au dispărut

Stâlpișorii capcană montați de Primăria Sectorului 2 în stația de autobuz STB Doamna Ghica au fost îndepărtați. Această decizie a fost luată în urma plângerilor multiple ale locuitorilor privind amplasarea lor, iar primarul a constatat că aceștia nu sunt necesari.

Montarea stâlpișorilor anti-parcare poate fi benefică în anumite situații, împiedicând șoferii să parcheze pe trotuare și să blocheze circulația pietonală. Cu toate acestea, au existat locuri în care montarea stâlpișorilor a fost considerată inutilă.

Un astfel de loc era stația de autobuz STB Doamna Ghica, unde călătorii care coborau din mijloacele de transport public se confruntau cu dificultăți de navigare printre acești stâlpișori. După ce mai multe persoane au exprimat nemulțumirea lor pe platformele de socializare, primarul Radu Mihaiu s-a deplasat la fața locului și a constatat că montarea stâlpișorilor nu era justificată în acea zonă. Vizita primarului în teren a avut loc pe data de joi, 29 februarie 2024, când a anunțat că aceștia vor fi îndepărtați.

Astăzi, pe data de 4 martie 2024, o locuitoare din București a postat o fotografie pe grupul de Facebook „Ești din Sectorul 2”, demonstrând că stâlpișorii au fost înlăturați.

Pe data de joi, 29 februarie 2024, primarul Sectorului 2 a explicat că situația a apărut pentru că, atunci când au fost instalați stâlpișorii, mobilierul urban lipsea în zona respectivă.

„Atunci când s-a refăcut trotuarul, mai întâi s-a scos mobilierul și după ce s-a scos mobilierul au fost puși stâlpișorii și când s-au pus stâlpișorii, oamenii nu au putut să vadă că aici urmează să fie mobilier și nu s-au gândit la asta. Când au venit cu mobilierul nu s-au uitat la stâlpișori și au pus mobilierul cum era și au plecat mai departe”. (…)

Pentru a preveni astfel de situații în viitor, Radu Mihaiu a declarat că va fi instituită o echipă responsabilă cu verificarea lucrărilor.

„O să avem o procedură prin care la verificarea finalizării lucrărilor, să fie cineva care se uită și la situația de ansamblu, nu doar că s-a executat fix proiectul așa cum era el dat inițial”.

Vezi si alte articole...