miercuri, februarie 28, 2024

Sterilizări gratuite pentru căței, în luna februarie, la clinici veterinare din Sectoarele 5 și 6

Din OrasSterilizări gratuite pentru căței, în luna februarie, la clinici veterinare din Sectoarele 5 și 6

Reprezentanții Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) au dezvăluit programul de sterilizări gratuite pentru luna februarie, precum și locațiile unde acestea vor avea loc.

ASPA București a informat că, în luna februarie, vor fi efectuate sterilizări gratuite în cadrul unei campanii desfășurate de Primăria Capitalei. Procedurile vor fi realizate la clinici veterinare din Sectoarele 5 și 6, conform programului următor:

03-04 februarie – Clinica veterinară mobilă Sache Vet Clinic va fi amplasată la adresa Str. Răsadniței nr. 59, Sectorul 6. 10-11 februarie – Clinica Hands&Paws va realiza sterilizări în apropierea Centrului de Informare pentru Cetățeni al Primăriei Capitalei, situat la Calea Ferentari nr. 72, Sector 5. 17-18 februarie – Sache Vet Clinic va fi prezentă la adresa Str. Răsadniței nr. 59, Sectorul 6. 24-25 februarie – Clinica Green Vet va efectua sterilizări lângă Centrul de Informare pentru Cetățeni al Primăriei Capitalei din Calea Ferentari nr. 72, Sector 5. Pentru programare, cetățenii pot apela numărul de telefon 0743.204.942, în intervalul de timp 09:00-16:00, de luni până vineri.

În anul 2023, peste 1.000 de câini au fost adoptați din adăposturile ASPA, iar primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a menționat că aceste campanii de adopție vor continua și în anul curent. În 2023, au fost organizate 22 de târguri de adopție, atât în diferite zone din București, cât și online.

„1.249 de căței au fost adoptați anul trecut din adăposturile ASPA și prin intermediul târgurilor și evenimentelor. De-a lungul anului, au fost organizate 22 de târguri în diferite locații, inclusiv un târg de adopții online, dedicat câinilor din categoriile vulnerabile – puii și seniorii”, a declarat primarul Nicușor Dan.
Nicușor Dan a adăugat că toți câinii adoptați au fost integrați în familii responsabile, exprimându-și recunoștința față de acestea pentru gestul lor.

Vezi si alte articole...