miercuri, februarie 21, 2024

Strada Azotului din Sectorul 2 al Capitalei va fi modernizată

Din OrasStrada Azotului din Sectorul 2 al Capitalei va fi modernizată

Primăria Sectorului 2 anunță începerea unui proces de modernizare pentru o nouă stradă din zona administrată, după ce proiectul a primit aprobarea în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local. Strada care beneficiază de acest proces de îmbunătățire este strada Azotului.

„Creștem gradul de siguranță auto și pietonală de la noi din sector”, declară Primăria Sectorului 2 pe pagina de Facebook.

De asemenea, li se aduce la cunoștință locuitorilor din București că o nouă stradă va beneficia de lucrări de reabilitare, fiind vorba despre strada Azotului. În ultima ședință a Consiliului Local al Sectorului 2, a fost aprobat proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere de pe această arteră, conform informațiilor furnizate de Primăria Sectorului 2.

Această investiție proaspătă va contribui la îmbunătățirea condițiilor de trafic atât pentru autovehicule, cât și pentru pietoni, pe această porțiune din Sectorul 2.

Proiectul include lucrări de modernizare și reabilitare a carosabilului, parcărilor și trotuarelor. După finalizarea acestora, se vor instala sau repara indicatoarele rutiere acolo unde sunt necesare, se vor efectua lucrări de semnalizare și se vor trasa noi marcaje rutiere.

Primăria Sectorului 2 subliniază că, similar cu celelalte străzi deja reabilitate în sector, pe strada Azotului se va acorda o atenție deosebită următoarelor aspecte:

  • optimizarea și fluidizarea traficului rutier și pietonal,
  • reamenajarea locurilor de parcare existente,
  • revitalizarea spațiilor verzi și dotarea cu sisteme de irigații,
  • furnizarea unei infrastructuri rutiere sigure.

Mai multe detalii pot fi obținute din comunicatul oferit de PS2.

„Toate aceste măsuri vor duce la reducerea poluării și la creșterea gradului de confort al locuitorilor din zonă.

Continuăm să modernizăm şi să reabilităm străzile din Sectorul 2 pentru că siguranţa rutieră şi străzile civilizate au prioritate!”

Această inițiativă face parte integrantă din Planul de Dezvoltare al Sectorului 2 și este aliniată cu Strategia Națională pentru Siguranță Rutieră, avizată de Guvernul României.

Vezi si alte articole...