luni, iulie 22, 2024

„Strâmtoarea Grozăvești”, cel mai îngust trotuar din Sectorul 6 al Capitalei se va lărgi

Din Oras„Strâmtoarea Grozăvești”, cel mai îngust trotuar din Sectorul 6 al Capitalei se va lărgi

Primăria Sectorului 6 a anunțat că, începând de miercuri, va începe lărgirea „Strâmtoării Grozăvești”, un trotuar îngust de 80 cm care conectează strada George Ranetti cu Splaiul Independenței. Administrația publică a informat că astăzi va fi demontat gardul terasei aflate în acea zonă.

Această inițiativă a fost anunțată de Primăria Sectorului 6 încă din data de 26 septembrie 2023, cu scopul de a rezolva aglomerația și disconfortul cu care se confruntau locuitorii din zona Grozăvești, care trebuiau să folosească o alee îngustă de doar 80 cm pentru a face legătura între strada George Ranetti și Splaiul Independenței. Marți, 31 octombrie 2023, administrația a informat cetățenii că lucrările vor demara. Pentru a permite lărgirea trotuarului, au fost achiziționați 4 metri pătrați de teren de la proprietarul terasei din apropiere.

Consilierii generali ai sectorului au aprobat achiziționarea acestui teren în data de 28 iulie 2023, iar suma plătită de Primărie pentru acest teren a fost de 2.112 euro.

„Am demarat procedurile, am cumpărat 4 metri de la proprietarul terasei, primarul Ciprian Ciucu a semnat actele, iar astăzi am trecut la treabă”.

Așadar, la ora 10:07, Primăria Sectorului 6 a anunțat că peste o oră va începe demontarea gardului terasei, iar echipele din cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 (ADPDU S6) vor începe lucrările.

Până în acest moment, acest trotuar îngust a reprezentat o adevărată provocare pentru locuitorii din zonă, în special pentru mamele care doreau să treacă cu cărucioare pentru copii. Această zonă a fost dificil accesibilă și pentru persoanele cu dizabilități, care se deplasează în fotoliu rulant.

„Oricine va dori să o ia pe aici, indiferent de siluetă, că se plimbă sau nu cu perechea de mână sau cu căruciorul pentru copii, va tranzita fără probleme”.

 

Vezi si alte articole...