luni, iulie 15, 2024

Ștrandul și Baia Giulești vor fi transformate în spații moderne

Din OrasȘtrandul și Baia Giulești vor fi transformate în spații moderne

Primăria Sectorului 6 a anunțat că va reabilita și moderniza Ștrandul și Baia Giulești, după preluarea acestora de la Primăria Municipiului București. Proiectul vizează transformarea spațiului actualmente în paragină într-un complex sigur și modern, care să fie gata în 24 de luni, conform unei postări pe pagina de Facebook a sectorului.

Administrația publică a confirmat finalizarea expertizei tehnice și a documentației necesare pentru aprobarea lucrărilor de intervenție, care ține loc de studiu de fezabilitate. Îmbunătățirile planificate pentru Ștrandul din Giulești includ acoperirea bazinului de înot și extinderea băii publice cu un nou corp cu etaj.

Pe terenul de 3.821 metri pătrați unde se află în prezent și o clădire cu dușuri, grupuri sanitare și o cabină de pază, se va interveni demolându-se aceste structuri.

Complexul va beneficia de noi facilități, inclusiv săli de sport, cafenea, săli de recuperare/kinetoterapie, punct de prim ajutor și zone de activități pentru copii.

Referitor la bazinul de 636 de metri pătrați, Primăria Sectorului 6 a menționat că acesta va fi recondiționat și modernizat pentru a deveni o piscină acoperită. Planurile includ instalarea de plăci de ceramică antiderapante, tratarea tuturor structurilor metalice împotriva coroziunii pentru a rezista în mediul umed, și utilizarea de vopsea lavabilă antimucegai și rezistentă la umiditate.

Primăria Sectorului 6 a anunțat că va reabilita complet și moderniza Ștrandul și Baia Giulești, după preluarea acestora de la Primăria Municipiului București. Proiectul include o serie de lucrări atât la interior, cât și la exteriorul complexului:

  • Tâmplăria va fi înlocuită sau recondiționată.
  • Pardoselile vor fi refăcute, iar acolo unde este necesar se vor monta plăci de ceramică antiderapante.
  • Va fi instalat un sistem de încălzire prin pardoseală.
  • Tavanul va fi refăcut pentru a fi rezistent la umezeală, unde este cazul.
  • Se vor monta balustrade noi din inox la bazinul pentru copii.
  • Dacă va fi necesar, acoperișul va fi refăcut.
  • Grupurile sanitare vor fi modernizate, iar se vor amenaja băi speciale pentru persoanele cu dizabilități.
  • Va fi recondiționat și completat gardul de împrejmuire.
  • Se va construi un nou corp cu etaj, care va include spații de recuperare, sală de fitness, dușuri și grupuri sanitare.

În cadrul acestui proiect, se va folosi vopsea specială pentru spațiile umede, cu proprietăți antimucegai și rezistență la umiditate. Pardoselile vor fi din plăci ceramice antiderapante, iar în sălile de fitness și recuperare se va utiliza și pardoseală de cauciuc fonoabsorbantă, cu funcție de limitare a zgomotelor de impact. Tâmplăria interioară va fi tratată anticoroziv, iar vor fi instalate panouri fotovoltaice pentru o gestionare eficientă a energiei.

De asemenea, Primăria Sectorului 6 a anunțat că spațiile verzi din jurul complexului vor fi complet refăcute, inclusiv înlocuirea pavajelor și plantarea de arbori și vegetație înaltă în jurul gardurilor.

Accesul pietonal principal în incinta complexului va fi din Calea Giulești, iar accesul pietonal și carosabil din Strada Perfecționării. Proiectul este estimat să fie finalizat în 24 de luni, având o valoare de aproape 21 de milioane de lei.

„Am introdus proiectul în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană București, care trebuie să fie votată de Primăria Capitalei, pentru a obține finanțare”.

Primăria Sectorului 6 menționează că proiectul va beneficia și de finanțare europeană din Programul Operațional Regional (POR), Axa 7, Dezvoltare Urbană Integrată, care urmează să fie lansat la sfârșitul anului.

Vezi si alte articole...