joi, mai 30, 2024

„Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană”, ediția a patra, în weekendul 4-5 mai

Din Oras„Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană”, ediția a patra, în weekendul 4-5 mai

„Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană”, ajunge la a patra ediție și se va desfășura și în weekendul 4-5 mai. Locuitorii Bucureștiului și turiștii vor putea să se bucure de plimbări relaxante pe Calea Victoriei, în compania celor dragi. Această arteră va fi accesibilă exclusiv pietonilor între orele 10:00 și 22:00.

În acest weekend de Paște, Calea Victoriei va prinde viață prin pașii pietonilor dornici să redescopere frumusețea și diversitatea arhitecturală a orașului lor și să exploreze zonele istorice din centrul Capitalei, conform unui comunicat al ARCUB.

Această ediție a proiectului de recreere urbană, care transformă cele mai aglomerate artere ale orașului în trasee pietonale de weekend, va continua până în octombrie 2023. Astfel, oferă locuitorilor orașului alternative de petrecere a timpului liber în spațiul public, care devine pietonal și animat de diverse evenimente artistice și activități recreative.

În acest context, vor fi impuse restricții de circulație. În acest weekend, traversarea pe Calea Victoriei va fi permisă, inclusiv pe segmentul care include Bulevardul Dacia, Strada Știrbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu și Bulevardul Regina Elisabeta.

Societatea de Transport București va gestiona devieri ale traseelor, fără să afecteze călătorii.

În weekendurile când se desfășoară evenimentul „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei va fi reluat pe timp de noapte, începând de la ora 23:00 până la 09:00, sâmbătă spre duminică.

Locuitorii sunt informați că, pe lângă închiderea circulației auto, se vor închide și pistele pentru bicicliști.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București, prin Direcția Cultură, Învățământ și Turism, în colaborare cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București, care acționează ca operatori zonali.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, puteți accesa AICI.

Vezi si alte articole...