joi, martie 23, 2023

Vreme instabilă în București, conform ANM

Deși în acest weekend bucureștenii se pot...

Studiu: Roboţii vor face aproximativ 39% din treburile casnice, în următorii 10 ani

SCIENCE+Studiu: Roboţii vor face aproximativ 39% din treburile casnice, în următorii 10 ani

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford și de la Universitatea Ocsanomizu din Tokyo au cerut unui număr de 65 de experți în domeniul inteligenței artificiale (AI) să prezică în ce măsură vor fi automatizate sarcinile casnice în următorii zece ani.

Potrivit sondajului publicat în revista PLOS One, obiceiurile de cumpărare a alimentelor vor cunoaște cea mai mare schimbare (cu o automatizare de 60%), în timp ce domeniul îngrijirii familiei va rămâne cel mai neschimbat.

Potrivit experților, 44% dintre sarcinile casnice, cum ar fi gătitul, curățenia sau cumpărăturile, vor putea fi automatizate, în timp ce acest raport este de doar 28% pentru sarcinile legate de supravegherea casei, cum ar fi creșterea copiilor sau îngrijirea membrilor vârstnici ai familiei.

Cercetătorii atrag atenția asupra faptului că, potrivit experienței previziunilor anterioare, experții sunt uneori prea optimiști în domeniul automatizării, este suficient să ne gândim la situația mașinilor care se conduc singure și care amenință locurile de muncă ale taximetriștilor și șoferilor.

Sursa: Qubit, Ungaria.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro