marți, iulie 16, 2024

Sucuri bogate în vitamine recomandate pentru copiii în creștere

MedicalSucuri bogate în vitamine recomandate pentru copiii în creștere

Există o mulțime de sucuri bogate în vitamine care sunt grozave pentru copiii în creștere.

Iată câteva dintre cele mai bune:

Suc de portocale: Sucul de portocale este o sursă excelentă de vitamina C, care este importantă pentru sistemul imunitar al copiilor. De asemenea, conține vitamina B6, potasiu și folat.

Suc de mere: Sucul de mere este o altă sursă bună de vitamina C, precum și de fibre. De asemenea, conține potasiu și mangan.

Suc de afine: Sucul de afine este bogat în antioxidanți, care pot ajuta la protejarea celulelor copiilor împotriva daunelor. De asemenea, conține vitamina C și fibre.

Suc de roșii: Sucul de roșii este o sursă bună de licopen, un antioxidant care poate ajuta la protejarea inimii copiilor. De asemenea, conține vitaminele A, C și K.

Suc de sfeclă: Sucul de sfeclă este o sursă bună de nitrați, care pot ajuta la îmbunătățirea performanței atletice a copiilor. De asemenea, conține vitaminele A, C și K.

Este important de reținut că sucul nu ar trebui să înlocuiască fructele și legumele întregi în dieta copiilor. Sucul conține zahăr, așa că este important să-l consumați cu moderație. Copiii cu vârsta sub 1 an nu ar trebui să bea suc.

Iată câteva sfaturi pentru a alege sucuri sănătoase pentru copii:

Alegeți sucuri 100% suc, fără zahăr adăugat. Căutați sucuri care sunt pasteurizate sau sterilizate. Evitați sucurile care conțin arome sau coloranți artificiali. Citiți eticheta nutrițională și alegeți sucuri cu conținut scăzut de zahăr. Limitați cantitatea de suc pe care o consumă copiii la 4-6 uncii pe zi. Oferindu-le copiilor o varietate de sucuri bogate în vitamine, îi puteți ajuta să obțină nutrienții de care au nevoie pentru a crește și a se dezvolta sănătoși.

Vezi si alte articole...