sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Sustenabilitatea și inovarea în centrul atenției conferinței internaționale „InnopRo- Sinaia 2023”

MedicalSustenabilitatea și inovarea în centrul atenției conferinței internaționale „InnopRo- Sinaia 2023”

Summitul internațional InnopRo 2023, eveniment organizatde Wallachia eHub în parteneriat cu consorțiulregional de clustere Wallachia din sudul României, aflat la a doua ediție,și-a fixat un cadru și o recunoaștere la nivel național și internațional, prin modul în care abordează inovarea, respectiv cu accent pe dimensiunea verde și digitală, dar și pe rolul clusterelor și a ecosistemelor industriale, de a canaliza prin inițiative concrete, aceastăinovare spre tranziție economicămai sustenabilă și mai rezilientă. Din acest motiv nu vom asista doar la o conferință de dezbateri pe teme generale, ci pe soluții inovative ale tranziției. Nu vor lipsi nici soluțiile oferitede centrele de inovare digitală și clustere, alături de cele oferite de firme inovative.

Evenimentul, care va avea loc în perioada 16-17 noiembrie 2023, la Hotel Internațional din Sinaia, are un conținut pronunțat interactiv și de matchmaking. Alături de participările directe pe parcursul evenimentului, existăposibilitatea interacțiunii online prin înregistrare pe platforma gratuită a evenimentului, unde participanții vor putea, de asemenea, asiste la sesiunile din prima zi.Acest eveniment este dedicat organizațiilor care caută soluții și servicii inovatoare și se angajează să găsească modalități eficiente de a avansa către modele de afaceri și structuri organizaționale durabile și rezistente. Pe durata summit-ului, membrii consorțiului, alături de partenerii noștri naționali și internaționali, vor prezenta soluții inovatoare în sectoare cheie, cum ar fi agroalimentar, energie, producție și comunități inteligente.

De asemenea, evenimentul oferă o oportunitate unică de a implica participanții într-o sesiune de networking B2B exclusivă, găzduită de Wallachia eHub și Enterprise EuropeNetwork (EEN).

Căile tranziției industrial pathways – care ne-au inspirat în conceptul de InnopRo, este un subiect larg dezbătut peste tot în lume. Provocarea majoră este legată de ce inițiative se înscriu pe aceste căi și cum sunt sprijinite, prioritizate, pentru a permite atenuarea riscurilor pe care actualele modele de dezvoltare economico-socială le-au generat. Evenimentul nostru dorește stimuleze aceste noi căi de tranziției prin aportul adus de inovarea digitală și verde, în special în regiunile unde ecosistemele noastre sunt active. Vorbim deecosisteme pentru că InnopRo și organizatorii săi reprezintă, la rândul lor, o mare varietate de entități concentrate fiecare pe una sau mai multe zone economice, tehnologice și de inovare distincte. Cei care vor să beneficieze de serviciile acestor ecosisteme pentru a găsi împreună calea de tranziție digitală și verde cea mai avantajoasă, se pot alătura. Prin prezența partenerilor străini, dar și a programelor noastreputem sprijini dezvoltarea afacerilor în exterior pentru beneficiari” a declarat Costin Lianu, coordonator Wallachia eHub.

Înregistrarea participării la eveniment se face prin accesarea linkului https://innopro-innovation-pathways-romania.b2match.io/

Vizualizare Invitație și Agendă eveniment prin accesare link https://drive.google.com/file/d/1mwTIf5J5B_NF1uo3ysYJFNN99ht9Vm_Z/view

Articolul Sustenabilitatea și inovarea în centrul atenției conferinței internaționale „InnopRo- Sinaia 2023” apare prima dată în Casoteca.

Vezi si alte articole...