miercuri, februarie 21, 2024

Sute de bănci au fost montate pe Bulevardul Unirii, între Piața Constituției și Piața Unirii. Urmează montarea de bănci și parcurile Carol, Cișmigiu și Herăstrău

Din OrasSute de bănci au fost montate pe Bulevardul Unirii, între Piața Constituției și Piața Unirii. Urmează montarea de bănci și parcurile Carol, Cișmigiu și Herăstrău

Nicorel Nicorescu anunță că s-au montat sute de bănci pe Bulevardul Unirii, între Piața Constituției și Piața Unirii, și că urmează să fie instalate și în Parcurile Carol, Cișmigiu și Herăstrău. ALPAB a amplasat 200 de bănci pe Bulevardul Unirii, iar Nicorel Nicorescu, Consilier General al Primăriei Municipiului București, a făcut acest anunț pe pagina sa de Facebook. El menționează că aceste bănci nu au spătar, deoarece zona este una tranzitată, însă cele din parcuri vor avea. Operațiunile pentru montarea băncilor în Parcul Carol au început, iar acest proces se va extinde și în Parcurile Cișmigiu și Herăstrău.

În total, se vor monta aproximativ 1.500 de bănci noi în locurile unde cele vechi erau deteriorate sau într-o stare precară.

De asemenea, la începutul acestei luni, Primăria Capitalei a anunțat că, timp de aproape două săptămâni, adică până pe 13 februarie, ALPAB va testa un nou sistem pentru alungarea ciorilor din Parcul Cișmigiu. Municipalitatea a menționat că vor fi folosite echipamente moderne, care vor produce disconfort auditiv și vizual atât de mare încât ciorile vor părăsi parcul.

„Sistemul constă într-un echipament sonic 3D de ultimă generație – BirdXPeller Pro v.2 care folosește sunete înregistrate din natură, specifice păsărilor de pradă sau a altor zburătoare aflate în pericol, realizând un mediu ostil păsărilor dăunătoare. Sistemul mai conține si un dispozitiv vizual stroboscobic inovativ Bird Deflector care împiedică apropierea păsărilor prin lumini intermitente”.

Ciorile au fost prezenți de mult timp și constant în Parcul Cișmigiu. Situația a devenit extrem de problematică în ultimii ani.

În această perioadă, Primăria Capitalei a încercat repetat să rezolve problema ciorilor, folosind diverse metode pentru a le îndepărta, însă fără succes.

Vezi si alte articole...