joi, octombrie 5, 2023

Sute de părinți au format cozi noaptea trecută în fața grădinițelor și a creșelor din Sectorul 3 pentru a-și înscrie copiii la programele de vară

Din OrasSute de părinți au format cozi noaptea trecută în fața grădinițelor și a creșelor din Sectorul 3 pentru a-și înscrie copiii la programele de vară


Sute de părinți au stat în cozi noaptea trecută în fața grădinițelor și creșelor din Sectorul 3 pentru a-și înscrie copiii la programele de vară organizate în aceste instituții preșcolare. Numărul locurilor disponibile este foarte limitat în comparație cu cererea ridicată, ceea ce îngrijorează părinții. Aceștia au petrecut noaptea în aer liber, așteptând să obțină un loc pe listele de înscriere pentru programele de vară ale grădinițelor și creșelor.

Părinții au așteptat în mașini sau pe scaune aduse de acasă, formând ulterior cozi imense în fața Grădiniței Școlii Gimnaziale Nr. 88 și Creșei Greierașul din Sectorul 3 al Capitalei. O listă de ordine a fost deschisă, iar numărul de prezență era anunțat o dată la două ore. Cei care nu mai erau prezenți în coadă erau șterși de pe listă și își pierdeau locul. Situația nu este nouă pentru părinți, deoarece numărul de locuri disponibile în unitățile preșcolare este insuficient în raport cu cererea mare.

Primarul Robert Negoiță a declarat că în Sectorul 3 există 1.200 de locuri pentru antepreșcolari și preșcolari. Șase creșe și grădinițe sunt deschise pentru copii în perioada verii. Pentru lunile iulie și august au fost alocate 1.200 de locuri pentru antepreșcolari și preșcolari. Mai jos este lista transmisă de primar:

 • Creșa Greierașul (subord. grădiniței nr. 211) – 270 de locuri pentru nivelul antepreșcolar
 • Grădinița nr. 196: 127 de locuri pentru nivelul antepreșcolar și 180 de locuri pentru nivelul preșcolar
 • Grădinița nr. 255: 308 de locuri pentru nivelul preșcolar
 • Școala Gimnazială nr. 88: 135 de locuri pentru nivelul antepreșcolar și 180 de locuri pentru nivelul preșcolar
 • Grădinița 154: 6 grupe pentru preșcolari, cu un număr total de 120 de locuri
 • Grădinița Peștișorul de Aur: 9 grupe pentru antepreșcolari, cu un număr total de 135 de locuri.

Pentru a se înscrie în programul „Grădinița de vară”, copiii trebuie să îndeplinească următoarele condiții obligatorii:

 1. Copilul să fi frecventat o unitate de învățământ din Sectorul 3 în anul școlar 2022-2023.
 2. Copilul să provină dintr-o familie monoparentală, în care părintele are un loc de muncă stabil și este necesară prezența zilnică (fizică/online) a acestuia la serviciu.
 3. Copilul să provină dintr-o familie în care ambii părinți au locuri de muncă stabile și este necesară prezența zilnică (fizică și/sau online) a acestora la serviciu.

Perioada de înscriere la școlile și grădinițele de vară este cuprinsă între 21 și 23 iunie 2023, în limita locurilor disponibile. Înscrierile pot fi realizate între orele 09:00 și 12:00, de miercuri până vineri, precum și între orele 13:00 și 16:00, pentru zilele de miercuri și joi.

Pentru a putea înregistra dosarul de înscriere, este necesar să pregătiți următoarele acte, pe care să le depuneți personal la sediul unităților participante:

 1. O cerere de înscriere completată și semnată de ambii părinți. Puteți găsi formularul cererii de înscriere AICI .
 2. O copie a certificatului de naștere al copilului.
 3. Copii ale cărților de identitate ale ambilor părinți.
 4. Adeverințe de salariat pentru ambii părinți. În cazul familiilor monoparentale, este necesară adeverința de salariat a părintelui.
 5. O adeverință eliberată de unitatea de învățământ din Sectorul 3, care confirmă frecventarea copilului în anul școlar 2022-2023.
 6. În cazul în care există hotărâri judecătorești definitive și irevocabile care reglementează drepturile părinților și ale copilului, este necesară o copie a acestora.
 7. În cazul în care copilul suferă de alergii alimentare, este necesară o copie a fișei medicale și a altor documente medicale relevante.

Dosarele trebuie depuse fizic la sediul unităților participante. Asigurați-vă că aveți toate documentele necesare și că sunt copii conforme cu originalele.

Vezi si alte articole...