joi, iulie 18, 2024

Tăieței chinezești cu sos dulce-acrișor

MedicalTăieței chinezești cu sos dulce-acrișor

Vrei să pregătești familiei tale ceva diferit de mâncare?

Iată o rețetă simplă de tăieței chinezești cu sos dulce-acrișor:

Ingrediente:

  • 250 g tăieței chinezești
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 1 bucățică de ghimbir, tăiată mărunt
  • 1 ardei iute roșu, tocat fin (opțional)
  • 1/2 ceapă, tăiată julienne
  • 1 morcov, tăiat julienne
  • 1/2 ardei gras roșu, tăiat julienne
  • 1/2 ardei gras verde, tăiat julienne
  • 100 g ciuperci, feliate
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri oțet de orez
  • 3 linguri sos dulce-acrișor
  • Sare și piper, după gust
  • Căpșuni sau alți fructe pentru decor (opțional)
  • Coriandru sau ceapă verde pentru decor

Instrucțiuni:

  1. Fierbe tăiețeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj și scurge-i.
  2. Într-o tigaie mare sau wok, încinge uleiul la foc mediu și călește usturoiul și ghimbirul până eliberează aroma.
  3. Adaugă ardeiul iute (dacă folosești), ceapa și morcovul. Călește-le până se înmoaie.
  4. Adaugă ardeii grași și ciupercile și gătește amestecul până când legumele sunt fragede.
  5. Într-un bol mic, amestecă sosul de soia, oțetul de orez și sosul dulce-acrișor. Toarnă amestecul peste legume și amestecă bine.
  6. Adaugă tăiețeii fierți și amestecă pentru a-i acoperi uniform cu sosul.
  7. Gătește timp de 2-3 minute, asigurându-te că toți ingredientele sunt bine încorporate și tăiețeii s-au încălzit.
  8. Gustă și ajustează cu sare și piper, dacă este necesar.
  9. Servește tăiețeii cu sos dulce-acrișor calzi, presară cu coriandru sau ceapă verde și decorează cu căpșuni sau alte fructe, dacă dorești.

Vezi si alte articole...