vineri, iulie 19, 2024

Târgul de Sânziene începe astăzi, la Muzeul Național al Țăranului Român

Din OrasTârgul de Sânziene începe astăzi, la Muzeul Național al Țăranului Român

Începând de astăzi și până duminică, 23 iunie, Muzeul Național al Țăranului Român va găzdui Târgul de Sânziene. Evenimentul va avea loc între orele 10:00 și 18:00 și va oferi vizitatorilor o oportunitate unică de a descoperi tradițiile și meșteșugurile românești într-un cadru relaxant și plăcut pentru weekend. Intrarea este liberă.

La târg, vizitatorii vor avea șansa să admire și să achiziționeze obiecte de artizanat lucrate manual de meșteșugari talentați, printre care icoane, obiecte din lemn, ceramică, țesături, jucării și podoabe cu o valoare culturală profundă. De asemenea, vor putea gusta din diversele produse gastronomice tradiționale disponibile, printre care miere, prăjituri de casă, ceaiuri, turtă dulce, palincă și țuică.

În cadrul evenimentului, meșteșugarii vor demonstra vizitatorilor tehnici tradiționale și vor împărtăși povești despre meșteșugurile lor. Într-o atmosferă deosebită, Daniela Plugaru va ghida participanții în realizarea de coronițe de Sânziene și va împărtăși tradițiile și semnificațiile acestui eveniment pentru cultura românească.

Tradiția Sânzienelor, despre care se spune că sunt zâne bune aducătoare de noroc și sănătate, va fi și ea prezentată în cadrul târgului. Fetele obișnuiesc să culeagă flori albe sau galbene și să împletească cununi și încingători, practici care sunt considerate a aduce noroc și protecție. Plantele culese în această perioadă sunt folosite și pentru leacuri tradiționale.

Evenimentul este o ocazie perfectă pentru iubitorii de tradiții și artă populară de a se bucura de cultura și meșteșugurile românești într-un mod autentic și interactiv.

Vezi si alte articole...