luni, iulie 22, 2024

Tentativă de mită la Secția 13 de Poliție din Sectorul 3 al Capitalei

Din OrasTentativă de mită la Secția 13 de Poliție din Sectorul 3 al Capitalei

La Secția 13 de Poliție din Sectorul 3 al Capitalei a avut loc o tentativă de mituire, în care un cetățean a încercat să ofere 700 de lei unui agent pentru a introduce un telefon mobil într-un centru de arest preventiv. Agentul a refuzat oferta, iar persoana în cauză a fost plasată sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile, conform informațiilor furnizate de Direcția Generală Anticorupție într-un comunicat de presă. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 17 iunie.

„Un agent de poliţie din cadrul Secţiei 13 Poliţie – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a sesizat la Direcţia Generală Anticorupţie – Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov, sâmbătă, 17 iunie 2024, o faptă de dare de mită din partea unei persoane. Mai exact, acesta a semnalat faptul că, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, o persoană fără calitate specială a încercat să îi ofere suma de 700 de lei cu titlu de mită pentru a facilita introducerea unui telefon în centru de arest preventiv”

Apelul telefonic între suspect și agentul de poliție a fost redirecționat de acesta către echipa operativă a ofițerilor de la Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, din cadrul Structurii Centrale a Direcției Generale Anticorupție. Sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, autoritățile au organizat un flagrant pentru a prinde suspectul.

Cetățeanul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită și a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Vezi si alte articole...