vineri, aprilie 19, 2024

Teo Trandafir, afectată de moartea profesoarei Mioara Roman. „Am rămas fără aer!”

MedicalTeo Trandafir, afectată de moartea profesoarei Mioara Roman. „Am rămas fără aer!”

Mioara Roman a încetat din viață în noaptea de joi spre vineri, la azilul din Snagov. Legătura dintre Teo Trandafir și fosta soție a premierului Petre Roman a fost una specială, iar aceasta din urmă i-a fost chiar profesoară de limba arabă în timpul facultății.

La vârsta de 83 de ani, Mioara Roman a părăsit această lume, iar Teo Trandafir, prezentatoarea de la Pro Tv și Kanal D, a reacționat rapid la vestea tristă, exprimându-și aprecierea pentru fostul său mentor.

Teo Trandafir a subliniat inteligența remarcabilă a Mioarei Roman, care i-a fost profesoră în timpul facultății.

Cele două s-au întâlnit pentru prima dată în 1986, iar impresia lăsată de Mioara a fost una deosebită pentru prezentatoare. Ea a evocat și primul său interviu cu Mioara, remarcând că aceasta era printre puținii poligloți din România capabili să vorbească limba arabă în perioada de început a capitalismului.

Mioara Roman stăpânea atât de bine limba arabă încât a putut să ia un interviu chiar și liderului palestinian Yasser Arafat, comandantul organizației Fatah și președintele Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP). Arafat a vizitat România în 1992 cu ocazia Forumului Crans-Montana.

„Mioara Roman m-a fascinat când am cunoscut-o. Și vorbim aici de 1986. Era de o frumusețe incredibilă și de o inteligență remarcabilă. Acesta e motivul pentru care, de cate ori mi se adresa, rămâneam fără aer. Mi-a fost profesoară de limba arabă în facultate. O personalitate incredibilă, de o cultură cum rar îți e dat să întâlnești în viață. Mioara Roman a fost unul dintre puținii vorbitori de limba arabă din România.

Și numai prin faptul că i-a luat interviu lui Yasser Arafat, am spus totul despre capacitatea ei de a vorbi această limbă. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a spus Teo Trandafir.

Mioara Roman suferea de semi-paralizie

„Drum lin în lumină, mama mea bună și frumoasă. Îngerii să te vegheze și să povestești tururor acolo sus toate lucrurile minunate pe care le povesteai aici. Tot ce sunt îți datorez. Mulțumesc, mămica mea pentru tot. Te iubesc și te voi iubi mereu. Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace”, a scris Oana Roman pe Instagram.

Oana Roman a aflat despre moartea mamei sale în Egipt, unde sărbătorește ziua de naștere a fiicei sale, Isabela. Mioara Roman suferea de tulburări cognitive și avea mâna dreaptă paralizată. Oricât au încercat medicii să-i trateze bolile, etatea și-a spus cuvântul. Profesoara de limba arabă se deplasa cu mare dificultate.

La vârsta de 83 de ani, Mioara Roman a încetat din viață în noaptea de joi spre vineri, la azilul de bătrâni din Snagov. Aceasta urma să împlinească 84 de ani în doar două luni. Decesul a survenit ca urmare a unui stop cardio-respirator. Fiica sa, Oana Roman, a fost cea care a făcut anunțul tragic printr-o postare emoționantă pe Instagram.

Vezi si alte articole...