luni, iulie 22, 2024

Toată Rusia e în doliu! A fost găsit mort. Au confirmat oficial în această dimineaţă

ExterneToată Rusia e în doliu! A fost găsit mort. Au confirmat oficial în această dimineaţă

Toată Rusia e în doliu! A fost găsit mort. Au confirmat oficial în această dimineaţă. Ucraina a atacat puternic Rusia în cursul nopții trecute. Atacul cu drone a provocat cel puțin două victime, care au fost ucise în urma căderilor de resturi de la o dronă doborâtă de Rusia.

Rusia este în doliu! Ucraina a atacat în timpul nopții regiunea Belgorod

Rusia este în doliu! Ucraina a derulat un atac cu drone în noaptea zilei de joi spre vineri. Potrivit autorităților, cel puțin doi oameni au fost uciși de resturile căzute de la o dronă doborâtă de ruși.

Totul s-a petrecut în regiunea Belgorod, la graniţa cu Ucraina, potrivit spuselor guvernatorului local, citat de AFP.

Guvernatorul Viaceslav Gladkov a transmis pe Telegram:

„Sistemul de apărare antiaeriană din districtul Belgorod a doborât o dronă de tip avion care se apropia de oraş. (…) Vor urma căderii de resturi, o clădire rezidenţială a fost complet distrusă, iar alte două au fost parţial avariate. (…) Din păcate, există victime. Cadavrele a două persoane – un bărbat şi o femeie – au fost găsite sub dărâmături de către serviciile de urgenţă”, a precizat guvernatorul.

Un copil ar fi prins sub dărâmături

Autoritățile ruse susțin că în afară de cele două decese, atacul Ucrainei a provocat rănirea a alte două persoane, Acestea au fost spitalizate, potrivit spuselor guvernatorului. Acesta transmite că un bărbat se află în comă. Totodată, o femeie în stare gravă a suferit o comoţie cerebrală.

„Se presupune că sub dărâmături ar putea fi un copil. Operaţiunea de salvare continuă”, a mai transmis guvernatorul.

Joi, Ministerul rus al Apărării a declarat pe platforma de socializare Telegram că apărarea antiaeriană rusă a reușit să contracareze un atac cu drone desfășurat de către Kiev în regiunea Belgorod. Atacul a avut loc miercuri în jurul orei locale 23:50 (20:50 GMT), dar nu au fost dezvăluite detalii cu privire la eventuale victime sau pagube.

Atacurile ucrainene asupra teritoriului rus s-au intensificat în ultimele luni, ca parte a unei contraofensive lansate de Ucraina începând cu luna iunie.

Marți, un bombardament cu proiectile ucrainene a dus la moartea a doi civili în regiunea Belgorod, conform declarației lui Gladkov.

Reamintim și că, recent, România a luat noi măsuri de securitate în apropierea porturilor din Ucraina.

„Fără a putea intra în foarte multe detalii, vă pot spune că au fost suplimentate echipamentele destinate supravegherii aeriene şi electronice în raionul fluvial aferent braţului Chilia şi raioanelor Sulina şi Sfântu Gheorghe cu senzori specifici şi a fost întărită cooperarea cu Garda de Coastă”, a arătat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr,

Vezi si alte articole...