luni, iulie 15, 2024

Toate zborurile TAROM au fost reluate. TAROM a ajuns la un acord cu piloții

Din OrasToate zborurile TAROM au fost reluate. TAROM a ajuns la un acord cu piloții

După 24 de ore de perturbări la Aeroportul Otopeni din București, ca urmare a problemelor cu personalul navigant al TAROM (care oficial nu a fost o grevă), compania aeriană anunță că s-a ajuns la un acord pentru reluarea operațiunilor în mod normal. Ieri, mai multe zboruri au fost anulate din cauza „indisponibilității temporare a membrilor echipajului”. Prin intermediul unui comunicat citat de News.ro, TAROM a confirmat că s-a încheiat un acord cu piloții:

„Compania TAROM a continuat dialogul cu reprezentanţii personalului navigant, în urma situaţiei de luni, 8 iulie, prin care numeroase zboruri au fost anulate, ca urmare a declaraţiilor individuale de inapt pentru zbor a personalului navigant, şi anunţă încheierea unui acord pentru normalitate şi derularea operaţiunilor de zbor în regim normal”.

 

În dimineața aceasta, compania a anunțat că toate zborurile regulate, atât pe rute interne, cât și externe, sunt operate conform programului. Toate cursele programate pentru marți au decolat de pe Aeroportul „Henri Coandă”. TAROM menționează că, în urma întâlnirii dintre Consiliul de Administrație și reprezentanții personalului navigant, s-a ajuns la un acord privind aspectele salariale invocate de echipajul navigant, iar măsurile convenite urmează să fie negociate în cadrul Contractului Individual de Muncă cu membrii echipei.

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române (TAROM) a fost înființată în 1954 și operează sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din 25 iunie 2010, TAROM este membră a Alianței SkyTeam. Flota sa este compusă din 18 aeronave, iar portofoliul său include 70 de destinații operate cu aeronave proprii sau prin parteneriate code share. Din 1993, TAROM este membră a Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Vezi si alte articole...