sâmbătă, septembrie 23, 2023

Top 10 tendințe în finisaje de interior

Continut SposorizatTop 10 tendințe în finisaje de interior

Să îți amenajezi sau să îți decorezi casa poate reprezenta o adevărată plăcere pentru foarte multe persoane. Dar, cu atâtea nuanțe, stiluri sau finisaje de ales, uneori alegerea poate să fie stresantă. 

Ce culori trebuie să se asocieze? Ce stil să se aleagă? Mai clasic sau mai contemporan? Iată câteva tendințe în finisaje interior București care ar putea să te inspire în acest an.

Texturi naturale și elegante

Materialele naturale sunt cea mai bună alegere pentru anul 2023. Finisajele naturale, dar și materialele naturale precum bumbacul sau inul vor crea cel mai călduros ansamblu. Ar trebui să privilegiezi deci pentru finisaje interior București parchetul din lemn sau scările din lemn.

Culorile trebuie să fie și ele cele mai naturale. Culorile naturale sunt și ele cele mai frumoase, precum cele de bej, dar și toate nuanțele sale naturale. În acest sens, cele de taupe și toate nuanțele de verde sunt cele mai frumoase. O mulțime de culori deci de integrat în casa ta, atât pentru pereți, cât și pentru gresie, faianță sau parchet.

Curbe și forme rotunjite. Când vine vorba de decorare, va trebui să optezi pentru forme organice, desprinse direct din natură. Curbele și formele rotunjite inspiră calm și seninătate. Instalează în acest sens o vază conică în living, de exemplu, sau optează pentru o oglindă cilindrică: vei fi în tendințe și vei obține cel mai elegant decor.

Cea mai frumoasă tendință este fără doar și poate materialele naturale și texturate plus tonalitățile călduroase și deschise. Este chiar cea mai frumoasă tendință pentru acest an. Nu ezita deci și reintrodu tonurile calde și luminoase în casa ta ca reacție la minimalismul contemporan, care este uneori considerat prea rece și impersonal. 

Îmbrățișează de asemenea, noblețea materialelor brute, cum ar fi lemnul, piatra, cărămida, betonul și ceramica. Acestea au un mod de a încălzi atmosfera, iar durabilitatea lor încurajează un stil de viață care respectă mediul înconjurător, o tendință cheie pentru anii următori.

Piatra, cel mai frumos material pentru interiorul casei tale. Va conferi un plus de noblețe și de personalitate interiorului tău. se poate folosi atât la un stil mai tradițional, cât și la unul mai contemporan.

Reîntoarcerea la clasic

În ceea ce privește decorul, stilul clasic se bazează pe un spirit decorativ tradițional, la care se adaugă cu pricepere mici accente de modernitate. Materialele folosite trebuie să fie de cea mai bună calitate, cu un aer nobil. Această bogăție poate fi regăsită în texturi, în decorațiuni sau în însăși esența materialului.

Tonalitățile neutre sunt cele mai frumoase atunci când vine vorba despre stilul clasic. Alb, bej, gri sau taupe sunt în general cele mai prezente. Dar poți miza și pe nuanțele de antracit, negru mat sau un albastru mai închis.

Notele florale sunt și ele cele care pot înveseli spațiul atunci când vine vorba despre finisaje de interior. Motivele florale prezente pe gresie sau pe faianță, pe pereți sub formă de tapet florile sunt cele care vor încălzi ambianța delicat, cu tonuri pastelate și motive rafinate.

Modelele de lemn pentru uși sau mulurile pe pereți sunt o altă alegere populară pentru casele cu un decor clasic. Ele nu se demodează niciodată și adaugă mult caracter încăperii. Dacă este posibil, ai putea lua în considerare chiar și muluri foarte încărcate sau modele de tavan, care servesc ca elemente decorative în sine.

Auriul este nuanța perfectă pentru un stil clasic, o nuanță foarte în vogă în ultimii ani. Se poate folosi pentru pereți în mici tușe, dar și pentru tablouri, rame sau alte obiecte de decor.

Marmura este și ea un material în vogă atunci când vine vorba despre tendințe sau stilul clasic. Se poate folosi atât pentru podea, cât și pentru alte elemente din casă. 

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro