duminică, februarie 25, 2024

Traficul prin Strâmtoarea Bosfor a fost întrerupt din cauza unei avarii la un petrolier care venea din Rusia. Vasul nu mai poate ancora

EconomieTraficul prin Strâmtoarea Bosfor a fost întrerupt din cauza unei avarii la un petrolier care venea din Rusia. Vasul nu mai poate ancora

Potrivit agenţiei, ancora petrolierului Peria, care navighează sub pavilion Liberia, s-a desprins de la sine din cauza vremii nefavorabile în timpul trecerii sale prin strâmtoare, în zona celui de-al treilea pod din Istanbul, iar două remorchere au fost trimise pentru a-l ajuta.

Într-un comunicat al Direcţiei Generale de Siguranţă Costieră din cadrul Ministerului turc al Transporturilor şi Infrastructurii se precizează că traficul naval în Bosfor a fost suspendat bidirecţional şi temporar din cauza unor probleme de ancorare pe care le are petrolierului Peria, care venea dinspre Rusia şi se îndrepta spre Izmir, incidentul având loc în zona golfului Keçilik din Bosfor. În comunicat se precizează că nava este asistată de remorchere şi bărci de salvare.

Rusya’dan İzmir’e seyir halindeyken İstanbul Boğazı Keçilik Koyu mevkisinde PERIA isimli tankerin demir atması nedeniyle; İstanbul Boğazı gemi trafiği, çift yönlü ve geçici olarak askıya alınmıştır. Gemiye, Kuruluşumuz römorkörleri ve tahlisiye botları ile müdahale edilmektedir.

— KEGM (@kiyiemniyet)

Vezi si alte articole...