joi, mai 23, 2024

Tramvaiul care ar trece prin Piața Unirii, visul lui Nicușor Dan, „este foarte periculos”. Stratul dintre suprafața și râul Dâmbovița (plus metroul) este deja foarte deteriorat.

Din OrasTramvaiul care ar trece prin Piața Unirii, visul lui Nicușor Dan, "este foarte periculos". Stratul dintre suprafața și râul Dâmbovița (plus metroul) este deja foarte deteriorat.

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat ieri că intenționează să extindă rețeaua de tramvai din oraș, una dintre zonele vizate fiind Piața Unirii.

Acesta a dorit să conecteze linia 21, care vine din Colentina, cu linia 32, care vine din Rahova, prin Piața Unirii. Vasile Petrariu, liderul sindicatului STB, a declarat că acest proiect este periculos, deoarece planșeul din Piața Unirii se află într-o stare de degradare și ar putea prăbuși în cazul unui cutremur de intensitate medie.

De asemenea, în noiembrie au început verificările prin foraje geotehnice ale planșeului de beton din Piața Unirii pentru a evalua starea solului și gradul de uzură al fundației.

Vezi si alte articole...