joi, martie 23, 2023

Vreme instabilă în București, conform ANM

Deși în acest weekend bucureștenii se pot...

Trei bărbați din Botoșani au clonat site-urile unor bănci și au furat suma de 600.000 de lei din conturile clienților

Din OrasTrei bărbați din Botoșani au clonat site-urile unor bănci și au furat suma de 600.000 de lei din conturile clienților

Poliția Capitalei a transmis, luni, că trei bărbaţi din Botoșani au fost reţinuţi fiind acuzaţi că, din octombrie 2022 şi până în prezent, ar fi creat pagini de internet similare cu cele ale unor instituţii bancare, inducând în eroare clienţi ai acestora. În urma verificărilor aceștia ar fi furat suma de 600.000 de lei.

„La data de 12 martie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Serviciul Investigaţii Criminale au pus în aplicare trei mandate de aducere, în judeţul Botoşani, emise pe numele a trei persoane, faţă de care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de fals informatic, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos”, a transmis Poliția Capitalei.

Din cercetări s-a stabilit că bănuiţii ar fi accesat conturile de internet banking ale persoanelor vătămate şi ar fi transferat în mod fraudulos mai multe sume de bani, creând un prejudiciu de 583.000 de lei. 

„În baza mandatelor de aducere, persoanele bănuite au fost conduse la audieri, iar în cursul acestei dimineţi faţă de acestea a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor cu propunere legală”, au mai transmis autoritățile.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals informatic, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro