marți, iunie 18, 2024

Trotuar plin de stâlpișori, în Sectorul 2. „Era vechi și urât, am făcut nou și urât”. Cum explică primarul amenajarea

Din OrasTrotuar plin de stâlpișori, în Sectorul 2. „Era vechi și urât, am făcut nou și urât”. Cum explică primarul amenajarea

Fotografia cu o porțiune de trotuar reabilitată pe o stradă din sectorul 2 al Capitalei a stârnit sute de comentarii, după ce a fost postată pe Facebook. Primarul sectorului, Radu Mihaiu, transmite însă că lucrarea nu a fost încheiat, afirmând că „stâlpișorii sunt urâți, dar sunt doar 2 modele care respectă toate normativele”

Anamaria Bancea a postat câteva imagini pe grupul Sector 2- Informații și Dezbateri, imagini însoțite de un text în care femeia explica așa cum vede ea reabilitarea făcută de primăria de sector.

„Stâlpișoriada, faza pe sectoare. Pop de Băsești, Călușei, lucrările se apropie de final. Era vechi și urât, acum am făcut nou și urât. (…) Atât s-a putut. Estetică de planșetă”, a scris femeia.

Imaginea devenită virală, cu un trotuar reabilitat din Sectorul 2. Foto: Facebook / Sector 2 – Informații și dezbateri / Anamaria Bancea

Au urmat sute de comentarii, unii criticând amenajarea realizată de Primărie, alții criticând postarea și faptul că femeia se plânge de estetică.

„Ai pierdut locul de parcare de pe trotuar ??? Zona o să arate similar cu ceea ce vedem în orașele din Vest, poate execuția nu e perfectă, însă diferența e huge vs cum era înainte. Efectiv nu aveai loc pe trotuare să mergi cu un cărucior de copii”, a scris un internaut, iar primul răspuns la postarea lui a fost: „Ești polițist care e fericit că îi fac stâlpișorii treaba?”

Comentariile la postare sunt împărțite între cei care laudă inițiativa, considerând că astfel pietonii vor putea să circule liniștiți fără să mai facă slalom printre mașinile parcate pe trotuar, și cei care critică aspectul estetic al lucrării.

Primarul Radu Mihaiu: „În poza publicată sunt intrări în garaje, iar stâlpișorii delimitează acele intrări“.”

După ce imaginile au devenit virale, primarul Radu Mihaiu a explicat că „strada nu a fost recepționată deocamdată”.

„În poza publicată sunt intrări în garaje, iar stâlpișorii delimitează acele intrări. Experiența ne-a arătat că, dacă nu delimităm aceste intrări, trotuarele se umplu de mașini care folosesc aceste ”breșe””, a explicat primarul, într-o reacție pentru Libertatea, după publicarea articolului.

El a mai spus că „recunoaște că stâlpișorii sunt urâți”. „Însă, în România există doar 2 modele de stâlpișori care respectă toate normativele (inclusiv cele pentru persoanele cu dizabilități). Ambele modele sunt urâte. Dacă vor apărea pe piață modele mai frumoase, vom încerca să le achiziționăm”.

În încheiere, el a mai spus: „Visez la un București în care să nu mai avem nevoie de stâlpișori, pentru că oamenii nu mai parchează pe trotuare. Deocamdată, din păcate, nu este cazul. Și este absolut imposibil să reînvățăm oamenii să meargă pe jos dacă trotuarele sunt pline de mașini”.

Vezi si alte articole...