joi, iulie 18, 2024

Tudose: Toată ţara a văzut că a fost premierul singur la aceste negocieri cu fermierii, fără partenerii de guvernare / Aşa au decis domniile lor să joace

EconomieTudose: Toată ţara a văzut că a fost premierul singur la aceste negocieri cu fermierii, fără partenerii de guvernare / Aşa au decis domniile lor să joace

Întrebat dacă social-democraţii s-au simtit abandonaţi de liberali la negocierile cu fermierii, Tudose a răspuns că toată ţara a văzut că a fost premierul singur la negocieri.

”Aici nu a fost vorba de cum ne simţim, ci e evident că suntem noi doi aici, nu trebuie să mai invocăm faptul că nu e nu ştiu cine. E clar, toată ţara a văzut că a fost premierul singur la aceste negocieri, fără partenerii de guvernare. Aşa au decis domniile lor să joace… Reproşul este, prin esenţa lui, o chestie tardivă. Nu ai făcut, nu ai venit, nu s-a întâmplat după. În momentele acelea, nu au fost, au fost ocupaţi”, a declarat, sâmbătă, MihaiTudose la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Întrebat, de asemenea, dacă a fost o strategie politică a PNL de a nu participa la aceste negocieri, europarlamentarul a reamintit de greva profesorilor de anul trecut, când Marcel Ciolacu s-a prezentat la discuţii în calitate de co-preşedinte al coaliţiei de guvernare.

”Probabil că da, să nu deconteze electoral, ştiţi, noi nu… acum aţi luat guvernarea, bucuraţi-vă de ea, în contrapartidă cu greva profesorilor de anul trecut când  preşedintele PSD, domnul Ciolacu, în calitate de co-preşedinte al coaliţiei s-a dus şi a stat lângă premierul de atunci, Ciucă la tot ce înseamnă manifestări şi a dat piept cu nemultumirile găsind o soluţie, asumându-şi responsabilitatea guvernării”, a spus Tudose.

El a mai fost întrebat şi dacă oamenii din Brăila îi spun că sunt cereale din Ucraina care intră pe piaţa din România, el referindu-se la preţul grâului care a scăzut la jumătate.

”Oamneii de la Brăila spun exact acelaşi lucru ce vorbeam mai devreme. Pe de-o parte a scăzut preţul la cereale, la grâu, la jumătate. De la aproape 2 lei, la aproape 1 leu. Înainte cu 2 lei ţi-l lua de acasă, acum cu 1 leu trebuie să îl duci tu la Constanţa. De asta spun, acest program de procesare şi cu multe făbricuţe din astea pe plan local, poate fi o soluţie. Anul trecut a fost şi dezastrul acela cu seceta, a secat Dunărea, practic. Cu seceta mare, cu călduri foarte mari, a fost o conjunctură absolut nefericită. Nu e mulţumit nimeni, Dacă nu erau înainte nişte ani buni, cred că  erau toţi în faliment acum, fiindcă au  mai avut nişte rezerve. Cu toate astea, mulţi au investit foarte mult din acele rezerve. Investiţiile au fost imense în agricultură”, a precizat Mihai Tudose.

 

Vezi si alte articole...