joi, iulie 18, 2024

Turcia cere mai mult curaj din partea UE

ExterneTurcia cere mai mult curaj din partea UE

Turcia cere mai mult curaj din partea UE. Eliminarea vizelor pentru cetățenii turci și renunțarea la „prejudecăți” sunt principalele cerințe de la Ankara.

Turcia așteptăm din partea Uniunii Europene să demonstreze voința necesară pentru dezvoltarea relațiilor noastre”, a declarat ministrul turc de Externe, potrivit Sabah.

Ce așteptări ale Turcia de la UE

Ministrul turc al Afacerilor Externe, Hakan Fidan, a făcut declarații comune cu comisarul UE pentru Vecinătate și Extindere, Oliver Varhelyi.

Referindu-se la liberalizarea regimului vizelor, Fidan a spus: „Vrem ca UE să demonstreze voința necesară pentru dezvoltarea relațiilor noastre și să acționeze cu mai mult curaj”.

Într-o conferință comună de presă susținută alături de comisarul UE pentru Vecinătate și Extindere, Oliver Varhelyi, ministrul turc de Externe, Hakan Fidan, s-a referit la așteptările Turciei legate de ridicarea vizelor pentru cetățenii turci care călătoresc în Uniunea Europeană.

Ministrul Fidan a afirmat că „UE trebuie sa privească Turcia ca o țară candidată care își negociază procesul de aderare și trebuie să îndeplinească cerințele din cadrul acestui proces. Liberalizarea regimului vizelor se află printre așteptările noastre.

Eliminarea vizelor va intensifica dialogul interuman și va contribui, fără îndoială, la eliminarea problemelor și prejudecăților care apar în procesul de aderare a Turciei la Uniunea Europeană.

Alături de domnul Varhelyi, am subliniat așteptările noastre legate de eliminarea problemelor cu care se confruntă în ultima perioadă cetățenii noștri când solicită vize. În plus, am reiterat faptul că simțim nevoia de o intensificare a cooperării în ceea ce privește o distribuție mai justă a poverii în combaterea migrației ilegale”.

Turcia: „Așteptăm din partea UE să acționeze cu mai mult curaj”

„Înregistrarea de progrese în procesul de liberalizare a regimului vizelor se află printre așteptările noastre. Am transmis așteptările noastre referitoare la înlăturarea problemelor cu care se confruntă cetățenii noștri în procesul de obținere a vizelor.

Dorim ca Uniunea Europeană să dovedească voința necesară pentru dezvoltarea relațiilor noastre și să acționeze cu mai mult curaj”.

Mesaj al Turciei către UE privind PKK/PYD

„Am prevăzut faptul că triburile arabe se vor revolta împotriva ocupației YPG (grupare militară a PKK – n.red) în Siria. Un pilon important al politicii noastre în Siria este ca populația să nu fie dislocată din cauza YPG.

YPG-ul susținut de SUA a invadat țările arabe și le-a subjugat. Acest lucru va avea consecințe care vor duce la o lungă luptă sângeroasă între cele două comunități. Va dura mult timp să fie reabilitate relațiile între kurzi și arabi.

Prezentarea YPG drept o forță legitimă în aceste teritorii trebuie să înceteze. Dacă nu se întâmplă acest lucru, conflictele la care asistăm în prezent vor fi doar un început”.

Problema migrației ilegale

„Am reamintit faptul că pentru rezolvarea problemei migrației ilegale este important, în primul rând, să fie asigurată stabilitatea în țările de origine. După cum i-am amintit domnului Varhelyi în discuția de astăzi, așteptăm din partea Uniunii Europene să nu tolereze piedicile politice”, a mai spus oficialul.

Traducere, RADOR

Vezi si alte articole...