sâmbătă, decembrie 9, 2023

Ucraina anunţă că nu a înregistrat niciun progres în discuţiile cu Polonia în legătură cu protestele şoferilor de la graniţă

EconomieUcraina anunţă că nu a înregistrat niciun progres în discuţiile cu Polonia în legătură cu protestele şoferilor de la graniţă

Şoferii polonezi au blocat drumurile către trei puncte de trecere, în ceea ce ei numesc un răspuns la inacţiunea guvernului în legătură cu pierderile pe care le au din cauza concurenţilor străini, în special ucraineni, de la invazia Rusiei în Ucraina în 2022.

Ei insistă asupra acordării unui număr limitat de licenţe pentru şoferii de TIR ucraineni, o cerere pe care Kievul a declarat că nu o va lua în considerare.

„Negocierile nu au dus încă la nimic, iar transportatorii polonezi continuă să blocheze trei direcţii principale”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei de frontieră ucrainene, Andrii Demcenko, într-o declaraţie la televiziune.

O altă rundă de negocieri a avut loc luni, a declarat adjunctul ministrului ucrainean al infrastructurii. Ucraina a încercat să găsească un compromis, dar situaţia este complicată, a spus Serhi Derkaci. „Absurditatea situaţiei este că protestatarii polonezi nu apelează la guvernul lor, ci vor ca Ucraina să solicite licenţe la UE”, a declarat Derkaci pe Facebook.

Vezi si alte articole...