joi, mai 30, 2024

Ucraina, bombardată de ruși, cu drone, în noaptea de Înviere. Orașul Harkov, atacat de trei ori

ExterneUcraina, bombardată de ruși, cu drone, în noaptea de Înviere. Orașul Harkov, atacat de trei ori

Orașul Harkov a fost atacat de trei ori, cu drone, înainte de începerea slujbelor de Înviere.

În noaptea de Înviere, ucrainienii au fost atacați de ruși cu drone. Orașul Harkov a fost atacat de trei ori, relatează Digi24.

Sirenele au răsunat în jumătatea estică a Ucrainei, întrucât era risc de bombardamente cu rachete balistice din partea rușilor.

Principala slujbă de Înviere a avut loc la Kiev, la Catedrala Sfântul Mihail cu Domuri de Aur. A fost oficiată de Mitropolitul Epifanie, șeful Bisericii Ortodoxe Ucrainene independente – cea care s-a desprins de biserica Rusiei.

Din motive de securitate, președintele Volodimir Zelenski și soția sa nu au participat la slujbă. A fost prezent fostul președinte, Petro Poroșenko.

Ucraina, bombardată de ruși, cu drone, în noaptea de Înviere. Orașul Harkov, atacat de trei ori
Autoritățile i-au îndemnat pe oameni să urmărească ceremonia religioasă de acasă, la televizor, din cauza riscului unor atacuri aeriene.

În jurul orei 1 dimineața, ora locală, autoritățile locale au anunțat că au fost semnalate mai multe explozii în oraș. Resturile de la doborârea dronelor în districtul Osnovianskyi al orașului ar fi incendiat trei case din zonă.

Conform surselor Digi24, un bărbat de 60 de ani a fost rănit în atac. În urma exploziilor, au fost distruse garaje, case și companii de utilități.

La sfârșitul lunii martie, Rusia a distrus toate stațiile electrice din Harkov, lăsând al doilea oraș ca mărime al Ucrainei fără o sursă stabilă de energie .

Vezi si alte articole...