joi, noiembrie 30, 2023

Ucraina, gata de asalt asupra Rusiei. Marea ofensivă va fi cu drone

ExterneUcraina, gata de asalt asupra Rusiei. Marea ofensivă va fi cu drone

Ucraina, gata de asalt asupra Rusiei. Kievul se pregătește să lanseze o operațiune „devastatoare” asupra Rusiei în lunile de iarnă, a declarat un membru de frunte al armatei.

Ucraina, gata de asalt în Rusia. Kievul intenționează să folosească drone pentru a provoca daune inamicului atunci când condițiile meteo dure nu vor permite trupelor terestre să lupte pe teren. Este anunțul pe care l-a făcut generalul de brigadă Serghei Baranov. Așadar, Crimeea și zonele de frontieră ale Rusiei vor fi supuse unor noi bombardamente aeriene.

Ucraina, gata de asalt în Rusia cu cei mai experimentați piloți de drone din lume

El a spus că Kievul dorește să se bazeze pe „câștigurile semnificative” obținute în ultimele săptămâni ale invaziei. Dronele unidirecționale (OWA) ucrainene au lovit unele dintre cele mai importante infrastructuri militare și navale ale Moscovei.

„Intenționăm să folosim experiența dobândită în anii precedenți și să utilizăm drone pentru a oferi o lovitură zdrobitoare rușilor atunci când luptele vor fi mult mai statice în această iarnă. Suntem încrezători că avem unii dintre cei mai buni și mai experimentați piloți de drone din lume”, a declarat generalul Baranov.

Ucraina, gata de asalt în Rusia. Sursa foto: Facebook – Volodimir Zelenski.

Ucraina

În ultimele luni, dronele au devenit un instrument de război esențial atât pentru ruși, cât și pentru ucraineni. Încă din primăvară, Kievul a obținut succese militare importante folosind aceste arme.

În aprilie, mai multe rezervoare de petrol au fost distruse în Sevastopol, Crimeea. În august, dronele ucrainene au atacat navale şi portul Novorossiysk de la Marea Neagră.

Kievul se aşteaptă la contraatacuri multiple din partea Rusiei

Kievul se așteaptă la „contraatacuri multiple” din partea Rusiei, în concordanță cu speculațiile tot mai mari conform cărora Rusia și-a pregătit rachetele și dronele în ultimele săptămâni pentru a lansa un atac puternic asupra infrastructurii energetice la începutul iernii, lăsând populația civilă a Ucrainei în frig și întuneric.

Ucraina

Sursa foto: Facebook – Volodimir Zelenski.

„Rușii sunt atenți, au mult personal și multe resurse. Se pregătesc de mult timp pentru un război de această amploare. Pentru poporul ucrainean războiul este scump”, a spus generalul.

Cerându-le aliaților occidentali să nu oprească furnizarea de arme chiar dacă războiul dintre Israel și Hamas escaladează, Serghei Baranov a spus că va fi pe deplin pregătită pentru iarnă doar dacă nevoile sale imediate de muniție sunt îndeplinite.

„În special, avem nevoie de muniție de 155 mm – obuze de artilerie standard NATO. De asemenea, avem nevoie de cantități mari de muniții cu rază lungă de acțiune, cum ar fi GMLRS și ATACM. Avioanele F-16 și sisteme AD suplimentare vor ajuta la protejarea spațiului nostru aerian și va oferi capacitatea de a efectua lovituri pentru a ne proteja teritoriul”, a spus generalul.

Vezi si alte articole...