luni, mai 27, 2024

Ucraina se teme că Putin va profita și va ataca Ucraina de Paște. „Nu mergeți la biserică!”

ExterneUcraina se teme că Putin va profita și va ataca Ucraina de Paște. „Nu mergeți la biserică!”

Ucraina se teme că Putin va ataca Ucraina de Paște. „Nu mergeți la biserici. Vedeți slujba online”, este îndemnul dat de către autoritățile de la kiev.

Pe 5 mai, de Paștele Ortodox în Ucraina, măsurile de securitate vor fi intensificate la Kiev.

Ucraina se teme că Putin va ataca Ucraina de Paște. „Nu mergeți la biserici. Vedeți slujba online” Autoritățile locale îi îndeamnă pe locuitori să urmărească slujba online, în loc să meargă la biserică, din cauza preocupărilor legate de securitate, potrivit unui comunicat al administrației militare a orașului.

Serhiy Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev (KMVA), a subliniat potențialul de intensificare a provocărilor cu rachete din partea armatei ruse în astfel de ocazii.

„Nu uitați că țara se află în război”, a declarat el prin intermediul Telegram. „Chiar și în astfel de zile luminoase de sărbătoare, ne putem aștepta la fapte rele din partea agresorului – amenințarea atacurilor cu rachete nu a fost ridicată.”

Starea de asediu de Paște, de la miezul nopții până la ora 05:00, va rămâne în vigoare, peste 23.000 de ofițeri de poliție având sarcina de a menține ordinea și de a monitoriza situația.

Rusia, asalt cu un preț uriaș

Rusia a pierdut 472.140 de soldați în Ucraina de la începutul invaziei sale la scară largă, la 24 februarie 2022, a raportat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei la 3 mai.

Acest număr include 1.270 de pierderi suferite de forțele rusești doar în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 7.354 de tancuri, 14.129 de vehicule blindate de luptă, 16.224 de vehicule și rezervoare de combustibil, 12.102 sisteme de artilerie, 1.053 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 786 de sisteme de apărare aeriană, 348 de avioane, 325 de elicoptere, 9.580 de drone, 26 de nave și ambarcațiuni și un submarin.

Vezi si alte articole...