luni, iulie 15, 2024

Ucraina străpunge cea mai mai dificilă linie de apărare a Rusiei

ExterneUcraina străpunge cea mai mai dificilă linie de apărare a Rusiei

Ucraina a anunțat că trupele militare au reușit să străpungă cea mai dificlă linie de apărare a rușilor. Moscova începe să se teamă de avansul pe care forțele ucrainene îl au în acest moment.

Ucraina a anunțat că forțele armate au străpuns cea mai dificilă linie de apărare rusă din regiunea sudică. Este vorba de regiunea Zaporojie. Astfel, trupele ucrainene pot înainta mult mai ușor către Mariupol și Melitopol. În același timp, Kievul deplânge moartea a trei piloți.

Două avioane de luptă L-39 s-au ciocnit în aer la un zbor de antrenament, iar piloții au murit. Președintele Volodimir Zelenski a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familiile și apropiații celor trei piloți care au murit în timpul antrenamentului. Liderul de la Kiev a promis că toate circumstanțele în care a avut loc accidentul vor fi clarificate.

„Un dezastru a avut loc pe cer deasupra regiunii Jitomir. Trei piloți au murit. Printre ei a fost Andriy Pilshchikov, al cărui indicativ era «JUICE». Era un ofițer ucrainean, unul dintre cei care ne-au ajutat foarte mult țara. Un om de ispravă.

Ucraina

Condoleanțe familiei și prietenilor, tuturor celor care i-au cunoscut pe băieți. Ancheta pentru cele întâmplate este în desfășurare. Este prea devreme să vorbim despre detalii. Desigur, toate circumstanțele vor fi clarificate”, a transmis președintele Volodimir Zelenski.

Ucraina a instaurat teama în Rusia

Armata ucraineană are vești bune de pe frontul de luptă. Oficialii susțin că au reușit să străpungă cea mai dificilă linie de apărare a rușilor din sudul țării. În același timp, în cea mai recentă evaluare a Institutului pentru Studiul Războiului se precizează că forțele ucrainene au continuat contraofensiva în apropiere de Robotyne, vestul regiunii Zaporojie.

Avansul forțelor ucrainene a stârnit deja îngrijorări mari în rândul bloggerilor de război din Rusia. Ei se tem pentru viața soldaților ruși, care nu primesc nici întăriri și nici o rotație de forțe. Ucraina a început contraofensiva în urmă cu aproape trei luni pe frontul de est și cel de sud.

Satul Robotyne, revendicat deja de forțele ucrainene, reprezintă un avans substanțial dincolo de prima linie de apărare rusă. Astfel, forțele ucrainene au reușit să pătrundă în apărarea rusă. Recucerirea teritoriilor este importantă și din punct de vedere moral. Trupele ucrainene sunt impulsionate în acest fel să ducă la final contraofensiva, potrivit CNN.

Vezi si alte articole...