sâmbătă, iunie 15, 2024

Ucrainenii îi vânează pe militarii ruși cu drone și rachete HIMARS. Rușii se trezesc cu rachetele în cap în timpul inspecțiilor

ExterneUcrainenii îi vânează pe militarii ruși cu drone și rachete HIMARS. Rușii se trezesc cu rachetele în cap în timpul inspecțiilor

Pentru a treia oară într-o săptămână, comandanții ruși fac aceeași greșeală, își scot oamenii la inspecție în spațiu deschis și cad victime militarilor ucraineni care îi vânează cu drone și rachete HIMARS.

Ucrainenii îi vânează pe militarii ruși cu drone și rachete HIMARS. Rușii se trezesc cu rachetele în cap în timpul inspecțiilor

Așa s-a întâmplat și marți când trupele ruse din Brigada 155 de Infanterie Marina s-au adunat în aer liber pentru o inspecție, în plină zi, în raza de acțiune a sistemelor de rachete de artilerie de mare precizie de fabricație americană.

Rezultatele pentru Brigada 155 – o unitate pe care ucrainenii au distrus-o de mai multe ori, obligându-i pe ruși să o reconstruiască de mai multe ori – au fost previzibile, arată forbes.com. O dronă ucraineană a observat pușcașii marini în formația lor în Olenivka, la opt mile est de linia frontului, în estul Ucrainei.

Două rachete ucrainene M30/31 ghidate de GPS au căzut în mijlocul militarilor ruși, fiecare aruncând 182.000 de bile de tungsten letale. Se pare că 19 ruși au murit, inclusiv un colonel și alți doi ofițeri. Comandantul brigăzii, colonelul Mihail Gudkov, a fost rănit.

În această săptămână prin incidente asemănătoare au trecut Brigada 29, Regimentul 328, Brigada 810 Infanterie Marină și Regimentul 82 Artilerie, iar numărul militarilor ruși decedați trece de 100.

Vezi si alte articole...