marți, iunie 18, 2024

Ultima super-armă a SUA, Leonidas. Distruge instantaneu roiuri de drone cu microunde de mare putere

ExterneUltima super-armă a SUA, Leonidas. Distruge instantaneu roiuri de drone cu microunde de mare putere

Ultima super-armă a SUA este Leonidas. Distruge instantaneu roiuri de drone cu microunde de mare putere. Compania Epirus a finalizat testarea prototipului unei arme cu microunde de mare putere menită să contracareze roiuri de drone, proiectile, rachete.

Ultima super-armă a SUA, Leonidas. Distruge instantaneu roiuri de drone și rachete.

Sistemul prototip livrat armatei SUA face parte din programul de dezvoltare a unei capacități de protecție a bazelor fixe și semi-fixe de drone, rachete, artilerie, rachete de croazieră.

Sistemul IFPC va consta dintr-un amestec de interceptoare hard-kill, precum și un laser și o capacitate de microunde de mare putere.

Ultima super-armă a SUA, Leonidas. Distruge instantaneu roiuri de drone și rachete

De asemenea, armata americană a primit primele 12 prototipuri de lansatoare IFPC de la Dynetics, ce vor intra în teste operaționale în 2024.

IFPC-HPM este o capacitate de grup de aeronave fără pilot, dezvoltată în baza unui contract din decembrie 2022 atribuit de Biroul pentru Capabilități Rapide și Tehnologii Critice al Armatei.

Epirus a creat produsul original, Leonidas, ca o modalitate eficientă din punct de vedere al costurilor de a contracara amenințările electronice și roiurile de drone ieftine, contra cărora în prezent se folosesc rachete scumpe.

Leonidas poate trage rapid asupra țintelor cu „efecte aproape instantanee”, fără a se supraîncălzi, a spus compania, iar sistemul elimină necesitatea reîncărcării, potrivit defensenews.com.

Operatorii pot controla cu precizie și siguranță pulsul HPM al sistemului pentru a urmări o singură dronă sau roiuri, în funcție de mediul de amenințare.

Epirus a finalizat cu succes recent un test de acceptare guvernamental al IFPC-HPM bazat pe Leonidas, în Nevada.

Sistemul a fost „stresat” într-o serie de scenarii și și-a demonstrat atât capacitatea de a învinge roiuri, cât și
fiabilitatea.

Sistemul va continua să fie supus evaluării și testării, ce vor contribui la dezvoltarea tacticilor, tehnicilor și procedurilor pentru utilizare operațională.

Vezi si alte articole...