joi, iulie 18, 2024

Ultimii doi activişti ecologişti, refugiaţi în tuneluri subterane, evacuaţi din satul Lützerath, care urmează să fie demolat în vederea extinderii unei mine de lignit în aer liber aparţinând gigantului RWE

EconomieUltimii doi activişti ecologişti, refugiaţi în tuneluri subterane, evacuaţi din satul Lützerath, care urmează să fie demolat în vederea extinderii unei mine de lignit în aer liber aparţinând gigantului...

Ultimii doi activişti rămaşi în sat se refugiaseră de mai multe zile în tuneluri săpate sub sat şi au ieşit la suprafaţă luni.

14:22 Verlasse .

Die beiden Menschen im Tunnel wurden in Sicherheit gebracht, bevor beginnen konnte mit einen extrem gefährlichen Einsatz die Menschen in Gefahr zu bringen mit unserem Widerstand im Herzen weiter.

— Kathrin Henneberger (@KathrinAnna)

Acest eveniment pune capăt unei vaste operaţiuni a poliţizi vizând dislocarea manifeatanţilor din sit, care dura de miercuri.

Aceşti activişti protestau faţă de extinderea unei mine de lignit sub cerul liber care înseamnă dispariţia satului Lützerath, în bazinul renan, între Düsseldorf şi Koln.

Acest loc – care a devenit un simbol al opoziţiei faţă de combustibili solizi – a atras sâmbătă mii de manifestanţi, inclusiv pe activista suedeză în lupta împotriva modificărilor climatice Greta Thunberg.

escorted  

— Matej Pirnat (@matejpirnat)

es arrastrada por la Policía después de los violentos enfrentamientos de la manifestación contra las minas de carbón en Luetzerath, Alemania.

— (@FriasAlejandro_)

În total, oraganizatorii au anunţat că 35.000 de persoane s-au adunat în acest sat în ultimele zile.

Poliţia estimează că  este vorba despre 15.000 de oameni.

These cops are enabling the destruction of a village for the expansion of a dirty coal mine in , Germany. is one of thousands of defenders and seemingly got arrested last night. But not by these cops  

— Ben Pennings (@BenPennings)

SECURITATEA ENERGETICĂ GERMANĂ ÎN JOC

Duminică, forţe de ordine au anunţat că au reuşit să-i facă să plece pe ultimii 300 de activişti care ocupau locul, cu excepţia celor două persoane refugiate în tuneluri.

Mai mulţi manifestanţi au acuzat poliţia de reprimarea cu ”violenţă” a adunărilor care au degenerat în confruntări, în cursul cărora zeci de poliţişti şi de manifestanţi au fost răniţi.

Guvernul consideră necesară extinderea minei – gestionate de către gigantul RWE – în securitatea energetică a Germaniei, care este necesar să compenseze întreruperea livrărilor de gaze naturale ruseşti – un motiv omperios contestat de către opozanţi, în numele luptei împotriva energiei fosile.

”Era necesar. Dar bineînţeles că este un păcat faţă de politica (lupei împotriva modificărilor) climatice şi că trebuie să acţionăm pentru ca asta să dureze cât mai scurt timp posibil”, s-a apărat luni ministrul ecologist german al Economiei, Robert Habeck.

Vezi si alte articole...