sâmbătă, iunie 15, 2024

Ultimul sondaj dă peste cap calculele pentru Capitală. Firea în cădere liberă, Piedone nu prinde podiumul, cine va fi noul primar

ActualitateUltimul sondaj dă peste cap calculele pentru Capitală. Firea în cădere liberă, Piedone nu prinde podiumul, cine va fi noul primar

Un sondaj realizat de experții americani de la Jarding Global LLC schimbă complet calculele pentru Primăria Capitalei. Nicuşor Dan continuă să fie favoritul bucureştenilor, dar Sebastian Burduja, al doilea clasat, aproape că l-a prins din urmă, în timp ce Gabriela Firea este pe locul 3, iar Cristian Popescu Piedone nu mai prinde podiumul!

Ultimul sondaj dă peste cap calculele pentru Capitală. Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Generală a Capitalei, a trimis un mesaj pe grupurile interne ale Partidului Național Liberal legat de un sondaj realizat de experți americani de la Jarding Global LLC. „După primele zile de campanie, chiar dacă plecăm cu a 4-a șansă, după toate întârzierile și ezitările altora, am ajuns acum să ne luptăm pentru victorie. Puțini au crezut că este posibil, iată că putem produce împreună cea mai mare surpriză electorală din ultimii 20 de ani”, a transmis Sebastian Burduja pe un grup intern, potrivit unor surse din campania PNL.

„Ziua buna! Iti transmit sondajul realizat de Jarding LLC zilele trecute, pentru PNL Bucuresti. Dupa ce saptamana trecuta Sebastian Burduja urcase pe locul 3, astazi este deja pe locul 2, la doar 4% de Nicusor Dan. Mai sunt doua saptamani de campanie si trendul de crestere al lui Sebastian Burduja accelereaza! Si mai important: bucurestenii intrebati daca votul lor personal ar fi cel decisiv pentru alegerea urmatorului primar al capitalei peste 30% dintre ei l-ar vota cu convingere pe Sebastian Burduja! Nicusor Dan si Gabriela Firea ar fi mult in urma sa, un pic peste 20%! Deci prezenta la vot ridicata si increderea in propria alegere va conta foarte mult! Iata ca teoria votului util a fost demonstrata ca falsa! Daca bucurestenii voteaza cu adevarat cu cine isi doresc Sebastian Burduja va castiga!”, este mesajul care circulă pe grupurile interne ale Partidului Național Liberal.

Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare ar fi alegeri, procentele ar arăta în felul următor:

1. Nicușor Dan – independent, susținut de Alianța Dreapta Unită – 27,6%

2. Sebastian Burduja – Partidul Național Liberal – 23,2%

3. Gabriela Firea – Partidul Social Democrat – 21,7%

4. Cristian Popescu Piedone – Partidul Puterii Umaniste Social Liberal – 17,4%

5. Mihai Enache – Alianța pentru Unirea Românilor – 5,8%

În ceea ce privește Consiliul General al Municipiului București, PSD este pe locul 1 în intenția de vot, cu 28,8%, urmat de Alianţa Dreapta Unită, cu 25,9%, și de PNL, cu 19,9%. În continuare, vin PUSL are 8,6% şi AUR cu 7,1%. Sondajul mai arată că 78,6% dintre respondenți sunt de părere că Bucureștiul a mers într-o direcție greșită în ultimii opt ani, în timp ce doar 17,4% sunt de părere că a mers într-o direcție bună.

Sondajul a fost făcut de Jarding Global LLC în perioada 15-24 mai 2024, pe 1189 de persoane, prin interviu telefonic. Marja de eroare a sondajului este de +/-2%.

Vezi si alte articole...