vineri, iulie 19, 2024

Un afacerist din Capitală, prins în fapt de procurorii anticorupție. Lua 70.000 de euro mită pentru facilitarea obținerii unei autorizații de construcții

Din OrasUn afacerist din Capitală, prins în fapt de procurorii anticorupție. Lua 70.000 de euro mită pentru facilitarea obținerii unei autorizații de construcții

Un afacerist din București a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea suma de 70.000 de euro cash. Potrivit informațiilor obținute de jurnaliștii G4media, banii ar fi fost plătiți în schimbul promisiunii de a facilita obținerea unei autorizații de construcții.

Afaceristul ar fi sugerat denunțătorului că are influență la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), inclusiv asupra directorului general al acesteia, și că poate interveni pentru a ajuta la obținerea actelor necesare pentru un proiect imobiliar. Proiectul viza un aviz pentru un teren situat în apropierea Casei Presei din București.

După prinderea în flagrant, afaceristul a fost dus la audieri la Direcția Națională Anticorupție și există posibilitatea să fie reținut. Sursele menționate indică faptul că proiectul imobiliar a ajuns deja în 2022 la Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei, dar nu a primit aviz din cauza unor lacune semnificative în specificațiile tehnice. Discuțiile au vizat înălțimea turnului de 60 de metri cu 15 etaje și coeficientul de ocupare a terenului în proximitatea Casei Presei.

Proiectul aparține companiei PRIME EQUITY SRL. Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) este o regie autonomă de interes public național, responsabilă cu reglementarea și supravegherea siguranței în managementul traficului aerian, înființată în 1993.

Vezi si alte articole...