luni, iulie 15, 2024

Un bucureștean a fost reținut după ce și-a înscenat răpirea. Ce recompensă i-a cerut mamei sale

Din OrasUn bucureștean a fost reținut după ce și-a înscenat răpirea. Ce recompensă i-a cerut mamei sale

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, i-a cerut unui prieten să-i facă mai multe fotografii legat de mâini şi de picioare, pe care le-a trimis mamei sale pentru a-i cere 1.500 de euro, în schimbul „eliberării sale”, potrivit unui comunicat al Poliției Municipiului Bucureşti, citat de Agerpres.

UPDATE ora 19:39: Poliția Capitalei a transmis, sâmbătă seara, că cei doi tineri au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

După ce a primit imaginile și i-au fost ceruți 1.500 de euro, femeia a sunat la 112 să anunțe că fiul ei a fost răpit de persoane necunoscute.

Sesizarea a fost preluată de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sector 5, care au identificat adresa unde a fost săvârşită fapta.

Înainte să intervină poliția, bărbatul a sunat și el la 112, susținând că a fost lipsit de libertate, indicând o adresă, din Sectorul 5, unde se aflau mai multe persoane.

„În urma administrării materialului probator, a reieşit faptul că fiul apelantei şi-a înscenat răpirea, cerându-i prietenului său să îl lege de mâini şi de picioare, după care să îl filmeze şi să pretindă de la mama sa 1.500 de euro, în schimbul eliberării sale”, au transmis reprezentanţii Poliţiei.

În urma incidentului, cei doi bărbaţi au fost reținuți sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, respectiv instigare la şantaj.

Vezi si alte articole...