joi, mai 23, 2024

Un bucureștean este acuzat că ar fi furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur din Capela Sfânta Elisabeta Cotroceni

Din OrasUn bucureștean este acuzat că ar fi furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur din Capela Sfânta Elisabeta Cotroceni

Un tânăr în vârstă de 25 de ani este acuzat de polițiștii din București de săvârșirea unui furt calificat. Potrivit unui comunicat emis, acesta ar fi pătruns în mai multe lăcașuri de cult din București și ar fi sustras diverse bunuri de valoare care fac parte din patrimoniul cultural național.

Conform unor surse Antena 3 CNN, pe data de 30 aprilie, bărbatul ar fi furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur din Capela Sfânta Elisabeta Cotroceni, precum și obiecte din aur și sume de bani din cutia cu lumânări. De asemenea, acesta ar fi sustras bani din cutia milei și alte bunuri din Biserica Eroilor Martiri și de la Cărămidarii de Sus, în aceeași perioadă.

În cadrul unui dosar de furt calificat, polițiștii au efectuat percheziții domiciliare în județele Ilfov și Călărași.

Astăzi, 11 mai 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, în județele Ilfov și Călărași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat”, a declarat Poliția Capitalei într-un comunicat.


În urma perchezițiilor efectuate de polițiști, majoritatea bunurilor furate, inclusiv obiecte de cult religios, au fost găsite. Bărbatul responsabil a fost identificat și va fi dus la sediul Poliției Capitalei pentru a fi supus continuării cercetărilor și pentru a se lua măsurile legale necesare.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat (3 acte materiale).
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai declarat Poliția Capitalei.

Vezi si alte articole...