miercuri, februarie 28, 2024

Un copac s-a prăbușit ieri în apropierea unui loc de joacă din Parcul Bordei, din cauza vântului puternic

Din OrasUn copac s-a prăbușit ieri în apropierea unui loc de joacă din Parcul Bordei, din cauza vântului puternic

Ieri, din cauza vântului puternic în București, un copac s-a prăbușit în proximitatea unui loc de joacă din Parcul Bordei. Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a venit să discute cu jurnaliștii în parcul Plumbuita din București în legătură cu acest incident. În data de 4 februarie 2024, un copac imens s-a prăbușit în apropierea unui loc de joacă din Parcul Bordei, datorită vântului puternic.

Conform informațiilor furnizate de A3 CNN, copacul era foarte putred la bază și ar fi trebuit să fie tăiat cu mult timp în urmă, însă Administrația Domeniului Public (ADP) din București nu a luat nicio măsură în această privință. O jurnalistă prezentă la fața locului a afirmat că mulți alți copaci din parcul respectiv se află în aceeași situație.

Norocul a făcut ca niciun copil să nu fie prezent la locul de joacă în momentul incidentului. După eveniment, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, s-a deplasat în parcul Plumbuita pentru a discuta cu jurnaliștii în cadrul unei conferințe de presă.

Conform A3 CNN, primarul a intrat în parc prin gaura gardului, având un zâmbet pe chip. Întrebat de jurnaliști de ce a făcut acest gest și de ce gardul parcului este deteriorat, Nicușor Dan a explicat că s-a cântărit în acea dimineață și avea 73 de kilograme, așadar își permitea să facă o acrobație.

Ulterior, în timpul conferinței de presă, atunci când a fost întrebat despre întreținerea copacilor din București, primarul general a oferit următorul răspuns:

„Se întâmplă să cadă copaci. Eu mă ocup, eu semnez toate litigiile care privesc Primăria și există o constanță a acestui fenomen. Sunt aproximativ 2 milioane de copaci în București, se întâmplă ca ei să mai cadă”.

Vezi si alte articole...