joi, februarie 22, 2024

Un deputat PSD cere demiterea șefului Statului Major al Apărării

ActualitateUn deputat PSD cere demiterea șefului Statului Major al Apărării

Deputatul PSD Radu Cristescu lansează un atac vehement asupra Statului Major al Apărării, acuzându-l de iresponsabilitate și cerându-i demiterea. Acesta declară că este necesară o schimbare imediată în conducerea instituției.

Generalul Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Apărării, este acuzat că provoacă panică în rândul populației. Deputatul PSD Radu Cristescu solicită demisia generalului Vlad, caracterizându-l drept „exaltat” care „suferă de vedetism”.

Atac dur din PSD la adresa Statului Major al Apărării.

Afară din post cu iresponsabilul din fruntea Armatei!… O alegere proastă la șefia Armatei acest gen.Gheorghiță Vlad, cu al său interviu ”Vin rușii!” care a panicat românii și a penetrat rapid în toată presa din Rusia, obligîndu-l pe premierul României să iasă la rampă și să dezamorseze situația. De când șeful Armatei somează public Parlamentul să dea legi pe care le vrea el? Nu de panică indusă de la vîrf avem nevoie acum.

De ce a comis-o Vlăduț? S-a umflat peste noapte tărîța în el. Suferă de vedetism. A văzut rețeta lui Ciucă și vrea, probabil, să intre și el în politică! Atitudini de netolerat, armata nu de exaltați are nevoie acum, ci de minți lucide și responsabile. Tocmai de aceea îi solicit să-și dea urgent demisia și să-și îndeplinească, eventual, visul, candidînd pentru PNL cît nu se închide lista! Nu demisia de onoare, că de la Ciucă încoace am văzut ce se înțelege prin onoare militară și suntem sătui! Demisia, pur și simplu!

În caz contrar, îl recomand dlui ministru Angel Tîlvăr să-l demită de urgență!”, scrie deputatul PSD, Radu Cristescu, pe Facebook.

PSD

Șeful Armatei a generat panică printre români

General-locotenentul Gheorghiță Vlad, noul lider al Statului Major al Apărării, afirmă că românii ar trebui să fie preocupati și să se pregătească pentru un eventual conflict, deoarece Rusia nu va ezita să avanseze dacă va obține victoria în războiul cu Ucraina.

„Populația din România, la fel ca întreaga populație din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți. Eu, personal, nu neapărat ca și militar, consider că Federația Rusă nu se va opri aici.
Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi R. Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Cred că nu trebuie irosită nicio secundă. Este un moment T0 în care națiunile europene trebuie să se gândească la pregătirea populației”, a declarat generalul Gheorghiță Vlad într-un interviu pentru Europa Liberă.

Ciucă spune că șeful Armatei nu a fost bine înțeles

La scurt timp după declarațiile dat de șeful Armatei, Nicolae Ciucă a tranmis românilor să nu își facă griji privind necesitatea pregătirii populației pentru posibile situații de război.

Președintele Senatului a precizat că declarațiile au fost înțelese greșit și că nu există motive ca românii să intre în panică.

„Nu trebuie să vă speriaţi. Şeful Apărării va trebui să detalieze un pic, nu a fost foarte bine înţeles.

Eu am înţeles exact ce a vrut să spună pentru că a fost vorba de o lege de pregătire a teritoriului şi a populaţiei pentru apărare, care există deja, dar e vorba de una care să fie primenită şi adaptată la contextul şi la condiţiile actuale”, a explicat preşedintele Senatului, la Prima TV.

Vezi si alte articole...