luni, aprilie 15, 2024

Un europarlamentar PSD afirmă că „partidele mainstream” au pierdut românii din diaspora. Dragoș Benea acuză „5-6 milioane de români” că „alimentează acest bazin al partidelor extremiste”

MedicalUn europarlamentar PSD afirmă că „partidele mainstream” au pierdut românii din diaspora. Dragoș Benea acuză „5-6 milioane de români” că „alimentează acest bazin al partidelor extremiste”

Europarlamentarul PSD, Dragoș Benea, a recunoscut că „partidele mainstream” au pierdut din punct de vedere electoral, diaspora.

În mod revoltător, politicianul PSD îi acuză pe românii din diaspora, „5-6 milioane” că ar „alimenta” un bazin extremist(!), cu referire la partidul de opoziție, AUR.

„Trebuie să oprim această erodare a partidelor main-stream și să oprim și creșterea partidelor extremiste în următorii cinci ani. Trebuie acel eurosceptic soft trebuie liniștit, calmat și argumentat acest lucru, discutat cu el.

Pe diaspora care numără 5, 6 milioane de oameni din Portugalia până în Albița am pierdut-o aproape complet. Sunt oameni de comunicare care au mai și luat voturi de acolo în 2019 de ce? Eu nu cred că diaspora este anti-UE, ea se suprapune pe alte nemulțumiri. Poate exemplul Schengen, s-a vorbit mult și s-a făcut foarte puțin până mai de curând a făcut paradoxal, ca diaspora să alimenteze acest bazin al partidelor extremiste. Ele au și un discurs, mai ales în România, justițiar și bombastic, foarte ușor de ajuns la unele pături din societate care se consideră izolate”, a spus Benea, într-o „dezbatere” organizată de G4 Media: ”Alegeri cruciale pentru UE: care sunt mizele și cum pot fi contracarate tendințele anti-europene”.

Scriem „dezbatere” pentru că au fost invitați numai membri unor anumite partide, iar evenimentul a fost co-finanțat din banii Uniunii Europene.

Cu alte cuvinte, Dragoș Benea i-a făcut extremiști pe românii din diaspora pe banii lor.

Vezi si alte articole...