miercuri, mai 31, 2023

Un focar de infecție! 12 tone de gunoi au fost strânse în 1.500 de saci, în pasajul subteran de la Parcul Liniei din Sectorul 6

Din OrasUn focar de infecție! 12 tone de gunoi au fost strânse în 1.500 de saci, în pasajul subteran de la Parcul Liniei din Sectorul 6


În pasajul subteran de la Parcul Liniei din Sectorul 6 a fost identificat un adevărat focar de infecție. Pentru a remedia situația, au fost strânse 12 tone de gunoi într-un total de 1.500 de saci. Curățenia în acest pasaj nu fusese făcută de peste 40 de ani. Primarul Sectorului 6 a anunțat că pasajul va rămâne închis în scopul amenajării și ulterior va fi redeschis comunității. La acțiunea de igienizare au participat 55 de oameni care au lucrat neîncetat timp de 10 ore. Astfel, au fost strânse 12 tone de gunoi care au fost depozitate în 1.500 de saci.

Încă un focar de infecție, asanat! Facem curat cat pentru ultimii 10 ani!, declară Ciprian Ciucu într-o postare pe Facebook.

Potrivit primarului Sectorului 6, pasajul subteran de la Parcul Liniei a fost construit acum peste 40 de ani și nu a beneficiat niciodată de o igienizare adecvată.

Am făcut-o noi cu angajații de la Urban, monitorizați de Direcția Servicii Publice, din Primăria Sectorului 6, și de cei de la ADPDU Sector 6.

Pasajul subteran de la Parcul Liniei s-a dovedit a fi un adevărat focar de infecție, fiind plin de pet-uri, sticle, borcane, haine și alte resturi diverse, iar vegetația spontană a crescut necontrolat în toți acești ani.

Primarul Ciprian Ciucu are deja în plan redarea acestui pasaj comunității și se află în discuții pentru implementarea unei serii de proiecte. Se va selecta un singur proiect care va primi finanțare din fonduri europene, iar Primăria Sectorului 6 va solicita această finanțare pentru dezvoltarea pasajului.

După amenajare, pasajul va fi integrat în Parcul Liniei, în primul tronson, dar până atunci va rămâne închis.


Cu ocazia Zilei Copilului, pe 1 iunie 2023, Primăria Sectorului 6 va deschide prima parte a Parcului Liniei din cartierul Militari, care este considerat cel mai mare parc liniar din Europa. Primarul Ciprian Ciucu le transmite bucureștenilor că au fost pregătite numeroase surprize pentru cei care vor participa la evenimentul de deschidere al parcului.

Prima parte, din cel mai mare parc liniar din Europa, îl vom deschide pe 1 iunie, de #ZiuaCopilului, când v-am pregătit o serie de surprize. Revenim cu detalii.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro