luni, iunie 17, 2024

Un HIMARS al SUA distruge cu „bile de tungsten” un radar rusesc de 800.000.000 $

ExterneUn HIMARS al SUA distruge cu „bile de tungsten” un radar rusesc de 800.000.000 $

Cum arată un întreg radar S-400 după o întâlnire cu HIMARS? Iată un exemplu din regiunea Belgorod.

Fotografiile și videoclipurile cu S-400 distruse în regiunea Belgorod sunt un răspuns excelent la întrebarea privind posibilitatea de interceptare a rachetelor GMLRS cu HIMARS.

Un HIMARS al SUA distruge cu „bile de tungsten” un radar rusesc de 800.000.000 $

Rezultatul unei lovituri reușite cu HIMARS asupra unui sistem rusesc de apărare antiaeriană S-400 situat în regiunea Belgorod a fost înregistrat video. Aceasta este o demonstrație clară a importanței de a lovi inamicul pe teritoriul său, care a fost filmată cu doar câteva zile în urmă.

În plus, aceste fotografii arată ce se întâmplă cu echipamentele ocupanților atunci când se întâlnesc cu rachetele GMLRS.

Trebuie acordată atenție uneia dintre fotografiile realizate de pe acoperișul radarului 92H6, care arată distrugerea a două lansatoare și deteriorarea vehiculelor de sprijin, deși este posibil ca unul dintre vehicule să fie un centru de control al luptei.

Dacă totul este clar în cazul lansatoarelor, pentru că după detonarea sau arderea combustibilului solid din rachetele antiaeriene, vorbim de o distrugere completă, atunci o întrebare corectă ar fi ce pagube a suferit „inima” SAM-ului, radarul 92H6. Prin urmare, este necesar să ne uităm mai atent la antena radar în sine, care a primit aproximativ cincizeci de găuri în partea care se afla în cadru.

Acesta este rezultatul acțiunii focosului rachetei GMLRS, care este echipat cu bile de tungsten, care sunt focoase. Defence Express a descris deja ce se întâmplă atunci când explodează o muniție ghidată cu precizie GMLRS de la HIMARS și de ce nu se poate ascunde de ea.

O astfel de lovitură este o dezactivare garantată a stației radar, fără de care S-400 nu poate funcționa. În același timp, va dura foarte mult timp pentru a o repara, dacă se va considera că este cazul.

Astfel, inamicul mai are încă un sistem de rachete S-400, pe care rușii încearcă acum să-i „cârpească” găurile din propriul sistem de apărare antiaeriană și să îl desfășoare la o distanță relativ scurtă de pe front sau de la graniță.

În special, a fost verificată înfrângerea S-400 de către ATACMS la o distanță de numai 60 km de linia frontului, potrivit defence-ua.com.

Vezi si alte articole...