miercuri, februarie 28, 2024

Un incendiu a izbucnit într-un apartament de la parterul unui imobil din Aleea Cricovul Sărat, din Sectorul 4

Din OrasUn incendiu a izbucnit într-un apartament de la parterul unui imobil din Aleea Cricovul Sărat, din Sectorul 4

În această dimineață, un apartament din Sectorul 4 al Capitalei a fost cuprins de flăcări, determinând evacuarea urgentă a zecilor de persoane din locuințe. Incendiul a izbucnit la parterul unui imobil situat în Aleea Cricovul Sărat, conform informațiilor furnizate de Antena3.ro.

Conform relatărilor unui martor ocular, incidentul a avut loc între orele 3:30 și 4:30 dimineața, moment în care majoritatea locatarilor se aflau în stadiul de odihnă. Un tânăr care locuiește în blocul afectat a făcut următoarele declarații:

„Norocul meu e că eram treaz la ora aia. Am trezit-o pe mama. M-am uitat pe vizor și era fum pe casa scării. Am apucat să luăm câinele, nici nu am apucat să îmbrăcăm bine, și am ieșit pe scări, printr-un fum negru”.

O altă persoană spune:

„În timp ce pompierii încercau să stingă focul, noi ne asfixiam în apartamente”.

O altă femeie a spus:

„Nu puteam coborî pe scări de fum. Am crezut că murim acolo. Holul apartamentului era deja inundat de fum”.

Pompierii au reușit să stingă incendiul acum câteva momente, în jurul orei 7:40. Conform unui corespondent Antena 3, în apartamentul afectat locuia o femeie în vârstă, care a fost cea care a semnalat incidentul. Majoritatea locatarilor au evacuat clădirea de sine stătător.

Echipele de pompieri au intervenit prompt la fața locului. În urma evenimentului, două persoane au fost transportate la spital: una a suferit intoxicație cu fum, iar cealaltă a avut un atac de panică.

Cauza incendiului nu a fost încă identificată. Fiica femeii în vârstă, locuitoare a apartamentului afectat, a declarat că se pare că acesta a fost generat de o candela aprinsă.

Vezi si alte articole...