luni, iulie 22, 2024

Un incendiu a izbucnit luni noapte în zona retrocedată din Parcul IOR, din Sectorul 3 al Capitalei

Din OrasUn incendiu a izbucnit luni noapte în zona retrocedată din Parcul IOR, din Sectorul 3 al Capitalei


Luni noapte, a avut loc un incendiu în zona retrocedată din Parcul IOR din Sectorul 3 al Bucureștiului. Flăcările au afectat o suprafață extinsă, distrugând copaci și vegetație. Potrivit informațiilor de la Gândul.ro, zona retrocedată a parcului a fost afectată, iar incendiul s-a extins pe sute de metri pătrați.

Incendiul a dus la distrugerea a zeci de copaci și arbuști. Flăcările erau vizibile de la distanțe mari. Echipe multiple de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiul în zona vegetației din Parcul IOR din Sectorul 3. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Motivul izbucnirii incendiului de noaptea trecută nu este cunoscut încă. Zona retrocedată din Parcul IOR are o suprafață de aproximativ 12 hectare și este delimitată de Bulevardele Liviu Rebreanu, Nicolae Grigorescu, Constantin Brâncuși și malul lacului. Această zonă a fost retrocedată de către Primăria Sectorului 3 în anul 2005.

În luna martie a acestui an, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a solicitat o verificare a legalității deciziei de retrocedare. Analiza, realizată de o firmă de avocatură, trebuia să fie finalizată în aproximativ 6 săptămâni. Cu toate acestea, rezultatul acestei verificări nu a fost încă făcut public.

Încă de la începutul anului, au fost observate defrișări masive ale arborilor din această zonă a Parcului IOR. Sute de copaci au fost tăiați.

Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan a organizat mai multe evenimente în încercarea de a salva cele aproape 12 hectare de teren. Membrii organizației doresc ca terenul respectiv să nu mai fie distrus sistematic de antreprenori care își doresc să obțină beneficii financiare. ONG-ul a subliniat necesitatea unui spațiu verde mai generos în acest cartier al Capitalei, în detrimentul betonului.

Vezi si alte articole...