duminică, mai 26, 2024

Un incendiu a izbucnit marți seară în Sectorul 1 din București

Din OrasUn incendiu a izbucnit marți seară în Sectorul 1 din București

Un puternic incendiu a avut loc seara trecută în Sectorul 1 din București. Un apartament situat la etajul 8 a fost cuprins de flăcări, iar fumul s-a răspândit rapid în tot blocul. Șapte persoane care locuiau acolo au necesitat îngrijiri medicale.

Incendiul s-a declanșat marți seara, în jurul orei 22:00 și din fericire, nu se afla nimeni în apartament în momentul izbucnirii lui. Locatarii au simțit mirosul de fum și au alertat autoritățile, zeci de oameni fiind nevoiți să evacueze speriați din apartamentele lor.

Am auzit niște trosnituri pe scara blocului. Când m-am dus la ușă, am văzut că intră fum și am sunat imediat la 112, mi-am dat seama că e incendiu și am încercat să acopăr ușa, să nu intre fum, a spus un bărbat care locuiește în bloc, potrivit antena3.ro.

Imediat după izbucnirea incendiului, locatarii au fost somați să părăsească imediat apartamentele, deoarece fumul era atât de dens încât devenise aproape imposibil să respire. Din păcate, mulți oameni dormeau deja la acea oră și s-au trezit cu locuințele inundate de fum.

Tot fumul a intrat pe aerisire și nu puteai respira. Incendiul ar fi pornit ori de la candelă ori de la un scurtcircuit.
La oameni nu era nimeni în apartament, și nu știm ce s-a întâmplat. Nu a fost nicio țigară. Poate de la vreo lumânare, ceva. Nu știm sigur, zic martorii.
 

Pompierii au evacuat locatarii care locuiau la ultimele etaje pentru a-i scoate din zona de pericol. Din păcate, șapte persoane, printre care se numărau și doi copii, au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza inhalării fumului sau a atacurilor de panică.

În total, 13 persoane au fost evacuate ca urmare a incendiului. În momentul izbucnirii focului, în apartamentul afectat locuia un tânăr de 20 de ani împreună cu mama sa. Din fericire, cei doi nu se aflau acolo în momentul incendiului.

Potrivit pompierilor, cauza probabilă a incendiului ar fi fost un scurtcircuit sau o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.

Vezi si alte articole...